Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 16-03-2009

Man uit Halsteren aangehouden na bedreiging leden buurtpreventieteam

HALSTEREN: De politie heeft maandagmorgen rond 09.15 uur een 35-jarige man uit Halsteren aangehouden wegens bedreiging tegen twee leden van het buurtpreventieteam.

De verdachte kent de twee mannen en zocht vrijdagavond tegen 19.30 uur op de Bernhardstraat bewust de confrontatie met hen. Daarbij uitte hij diverse bedreigingen. Bovendien gaf de buurtbewoner een van de twee vrijwilligers een kopstoot die het teamlid grotendeels kon ontwijken. De verdachte is op het bureau ingesloten. Hij is na verhoor met dagvaarding heengezonden. De twee teamleden hebben aangifte gedaan.

De politie neemt de zaak hoog op. Het buurtpreventieteam is juist opgericht om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de wijk en de veiligheid van de bewoners. De leden ervan verdienen waardering en respect voor het vrijwilligerswerk dat ze verrichten.

Bergenaar breekt in bij toekomstige ex-vrouw

BERGEN OP ZOOM: Een 41-jarige inwoner van Bergen op Zoom is
maandagmorgen rond 01.30 uur aangehouden wegens een woninginbraak. De man leeft gescheiden van zijn vrouw en was - zonder toestemming - haar woning in de Distelstraat binnengedrongen. Zelf verbleef ze elders, maar haar toekomstig ex-man belde haar op. Daarop waarschuwde de vrouw de politie. Gealarmeerde agenten troffen de Bergenaar voor de woning aan. Hij is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 16-03-2009 16:16 | © Regio Midden en West Brabant |