Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 16 maart 2009

Opknapbeurt Ridderstraat en Zilverstraat in Alkmaar

Vanaf maandag 16 maart knapt de gemeente de Ridderstraat en Zilverstraat in de binnenstad op. Deze straten zijn namelijk toe aan groot onderhoud. Het werk wordt in fases uitgevoerd en is half mei gereed. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor buslijnen 2, 3 en 4 van Connexxion.

Werkzaamheden

De straten worden voorzien van nieuwe bestrating. Dit gebeurt volgens het Beeldkwaliteitsplan, waarin staat omschreven dat de straten in de binnenstad mooier worden gemaakt.

Deze week krijgt de stoep voor V&D nieuwe bestrating. De fietsenrekken die hier staan, worden daarom tijdelijk verwijderd. Verkeer kan in deze eerste week nog door de Ridderstraat rijden.

Van 23 maart tot en met eind april is de rest van de Ridder- en Zilverstraat aan de beurt, inclusief het kruispunt met de Oudegracht (noordzijde). De Ridderstraat en Zilverstraat zijn daardoor niet meer toegankelijk voor verkeer, behalve voor voetgangers. Automobilisten kunnen via de Laat en Vondelstraat rijden.

In de periode van 11 april tot en met 8 mei is de brug over de Oudegracht en Zilverstraat wegens herbestrating afgesloten voor alle verkeer.

De dagen rond Koninginnedag maakt de gemeente het straatwerk tijdelijk dicht, zodat de festiviteiten doorgang kunnen vinden.

Afsluiting kruispunt Zilverstraat/Oudegracht

Het kruispunt Zilverstraat/Oudegracht (noordzijde) wordt voor één dag afgesloten. Welke dag dit is, is nu nog niet bekend. Omwonenden krijgen hierover tijdig bericht. Om de overlast voor hen te beperken, wordt de beweegbare paal ter hoogte van het Gulden Vlies die dag buiten werking gesteld. Dan kunnen zij via het Ritsevoort en de Laat de stad uit rijden.

Openbaar vervoer

Door de werkzaamheden kunnen buslijnen 2, 3 en 4 niet via de Laat en Zilverstraat door de binnenstad rijden. De bus rijdt een vervangende route via de Kennemersingel. Dat betekent dat de bussen vanaf het treinstation tijdens de werkzaamheden geen haltes in de binnenstad aandoen. Dit geldt gedurende de periode van 23 maart t/m 8 mei 2009. De routes via het Ritsevoort naar het station zijn ongewijzigd.