Online bingo slaat aan in Nederland

16/03/2009 16:56

Bijl, Partners in Public Relations B.V. (Bijl PR)

Hoezo bingo spelen in een hal? Wekelijks bezoeken honderden Nederlandse vrouwen de website van MariaBingo voor een gezellig potje online bingo. Bingo spelen achter de pc is al enorm populair in de VS, Groot-Brittannië en Zweden. Ook ons land is nu in de ban van online bingo. De afgelopen maand hebben duizend Nederlanders zich geregistreerd op de site. De gemiddelde leeftijd van de spelers bij MariaBingo ligt tussen de 25 - 40 jaar. Een duidelijk jongere doelgroep dus dan bij traditionele bingo.

MariaBingo wordt aangeboden in verschillende landen en werd onlangs officieel gelanceerd in Nederland tijdens de Huishoudbeurs. Er kan online bingo worden gespeeld via www.mariabingo.nl (gratis) en www.mariabingo.com (tegen een kleine vergoeding). Er zijn verschillende prijzen te winnen, zowel artikelen als geldprijzen. Hoewel vooral vrouwen op de site te vinden zijn, werd de afgelopen week de jackpot twee keer gewonnen door een Nederlandse man. MariaBingo keert 90% van de inzet uit. De wereldwijde omzet van online bingosites bedraagt 2 miljard euro. De verwachting is dat dit bedrag in 2010 is verdubbeld naar 4 miljard euro. Dagelijks zijn er over de gehele wereld duizend spelers online.

Kracht van MariaBingo is community-achtige omgeving

Volgens Linda Niskanen, Marketing Manager MariaBingo West-Europa, is de kracht van MariaBingo dat er gespeeld kan worden in een community-achtige omgeving, waarin men onder meer kan chatten. "We zien dan ook vooral interesse van vrouwen voor zowel het spel als de community-aspecten. Dit maakt duidelijk dat online communities, zoals Hyves, hun intrede hebben gedaan in de wereld van online gaming. Deze ontwikkeling is sterk in opmars. Zeker ook in Nederland waar communities populair zijn en online bingo aanslaat. Niet voor niets investeert MariaBingo dertig procent van haar totale budget in Nederland."

Over MariaBingo

MariaBingo NL biedt een van 's werelds grootste online bingozalen aan. MariaBingo wordt aangeboden in Scandinavië, Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Estland, Roemenië en Nederland. Er kan online bingo worden gespeeld via www.mariabingo.nl (gratis) en www.mariabingo.com (tegen een kleine vergoeding).

Wilt u meer weten over MariaBingo? Hierbij willen we u graag uitnodigen nader kennis te maken met het fenomeen online bingo, de website MariaBingo en de mensen achter deze bingoportal. U bent van harte welkom op onze persbijeenkomst op woensdag 18 maart om 15.00 uur in restaurant Lola's, Kerkstraat 23 in Amsterdam, waarbij de nadruk vanzelfsprekend ligt op BINGO!

Linda Niskanen, Marketing Manager MariaBingo in West-Europa, komt speciaal over uit Londen om uw vragen te beantwoorden.