Gemeente Lisse

Win een straatfeest

Actielogo klimaatstraatfeest RGB

Samen werken aan een beter klimaat. Dat is waar het om draait bij het Nationale Klimaatstraatfeest, een feestelijke campagne die dit voorjaar in heel Nederland wordt gevoerd. De gemeente Lisse ondersteunt deze landelijke actie en roept u op om ook mee te doen. Nederlanders besparen samen met hun buren energie.

Klimaatstraatfeest met Nick & Simon

Inspireer uw buren en meld u nu aan voor het Klimaatstraatfeest! De gemeente heeft ervoor gezorgd dat iedere straat in Lisse met 1000 punten kan beginnen. De 500 straten in Nederland met de meeste klimaatpunten worden op 16 april bekendgemaakt en krijgen een klimaatstraatfeest cadeau op 16 mei 2009. De allerbeste straat krijgt een swingend 'superstraatfeest' met een liveoptreden van Nick & Simon!

Is uw straat de beste van Lisse maar valt deze net buiten die 500 beste straten? Dan krijgt u toch een prijs van de gemeente! Van ons krijgt u na 16 april nog een maand de tijd om binnen de gemeente verder te strijden om de meeste klimaatpunten. Houd onze informatiepagina en website in de gaten voor meer informatie.

Hoe werkt het?

U kunt alleen uzelf opgeven of met uw buren via www.klimaatstraatfeest.nl. Deze website staat vol adviezen en tips. Ook wij geven u wekelijks via onze informatiepagina en website een tip. Niet alleen energiebesparing, maar ook samenwerking in de buurt en leuke ideeën leveren punten op. Hoe meer buren met elkaar samenwerken, hoe meer punten! Een straat die een buurtauto gebruikt, kan bijvoorbeeld 3000 punten winnen voor het Klimaatstraatfeest.

Energiebesparende tip: isoleer uw huis

Het isoleren van je huis is een van de meest besparende maatregelen die je kunt nemen. Zeker als je in een huis van vóór 1980 woont. Het bespaart niet alleen energie maar levert ook geld op én verhoogt het comfort in huis.
Een eenvoudige manier van isoleren, is het aanbrengen van radiatorfolie achter de verwarming. Je ziet er niets van en je bespaart bij een niet-geïsoleerde spouwmuur 25 m3 gas per m3 per jaar. Dat levert toch weer 5 euro per m3 per jaar op. U koopt folie via internet, bijvoorbeeld via www.go-green.nl of http://www.tonzon.nl maar u kunt het ook krijgen bij doe-het-zelfzaken.

Andere makkelijk zelf te nemen maatregelen zijn het isoleren van je cv-leidingen en het aanpakken van naden en kieren; dit laatste levert u gemiddeld 54 euro besparing per jaar op en dat hebt u, net als de folie, in minder dan een jaar tijd terugverdiend.

Meer informatie vindt u op www.milieucentraal.nl, www.meermetminder.nl of www.warmwonen.nl.