Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 16-03-2009

Vrouw (42) raakt gewond bij aanrijding

KAATSHEUVEL: Hulpverleningsdiensten rukten maandagmiddag 16 maart uit naar de Europalaan in Kaatsheuvel voor een eenzijdig ongeval. In een bocht was een personenauto van de weg geraakt en tegen een boom beland. Een vrouwelijke inzittende raakte daarbij gewond en moest voor medische onderzoek naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 13.50 uur ter hoogte van de bushalte op de Europalaan. Een personenauto was gaan tollen en naast de weg met de rechterkant tegen een boom geklapt. Hierdoor kwam de vrouwelijke inzittende bekneld te zitten. De 42-jarige vrouw uit Kaatsheuvel was steeds aanspreekbaar en stapte na haar bevrijding (door de brandweer) zelfstandig uit haar auto. De vrouw is uit voorzorg naar het
ziekenhuis vervoerd voor medisch onderzoek. Ze had geen uiterlijke verwondingen. De 44-jarige bestuurder (eveneens uit Kaatsheuvel) is ter plaatse door het ambulance personeel verzorgd aan een verwoning aan zijn hoofd. Getuigen spreken over een mogelijke verkeersruzie die aan het ongeval vooraf ging. De politie onderzoekt de toedracht en neemt daarbij de verklaringen van de getuigen uiteraard serieus.

Truckers botsten op A-27

RAAMSDONKSVEER: De politie behandelde maandagmiddag 16 maart een kettingbotsing op de A-27. Bij het ongeval waren drie vrachtwagens betrokken. Twee chauffeurs zijn, vanwege lichte verwondingen,
overgebracht naar het ziekenhuis.
Het ongeval gebeurde rond 13.00 uur op de rijbaan in zuidelijke rijrichting. Vermoedelijk heeft de laatste trekker met oplegger (bestuurd door een 54-jarige man uit Enkhuizen) de twee voorliggende trekkers met opleggers tegen elkaar gebotst. De achterste chauffeur en de middelste chauffeurs werden door ambulance personeel aldaar onderzocht, waarna men besloot deze twee chauffeurs naar het
ziekenhuis te vervoeren voor medische onderzoek. Rijkswater zette de weg af om de hulpverleningsdiensten een veilige werkomgeving te creëren. Het overige verkeer werd daarbij over de vluchtstrook geleid, wat tot enige filevorming leidde. Er kwam zwaar materieel aan te pas om twee combinaties weg te slepen. De voorste trekker met oplegger kon zijn weg zelfstandig vervolgen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de veroorzaker van het ongeval.

Inbrekers nemen auto mee

LAGE ZWALUWE: Na een woninginbraak aan het Plantsoen gingen inbrekers er vandoor met de auto van de gedupeerde bewoners. De inbraak werd gepleegd in de nacht van zondag 15 maart op maandag 16 maart. De bewoners ontdekten de inbraak om 04.00 uur. De criminelen kwamen het huis vermoedelijk binnen door het raampje van het toilet open te breken.
Ze stalen vervolgens de LCD-televisie, spelcomputers en de
autosleutels van een grijze Audi A-3 voorzien van het kenteken 14-HTV-1. De daders namen vervolgens de auto en de andere buit mee. De politie nam een aangifte op en liet de auto meteen internationaal signaleren als gestolen voertuig. Ook is er een technisch
sporenonderzoek een buurtonderzoek door de politie uitgevoerd.

Botsende beschonken brokkenmakers rijden door na ongevallen

OOSTERHOUT: Een getuige zag hoe een automobilist slingerend reed waarbij hij hinder en gevaar veroorzaakte en belde de meldkamer van de politie. Dat gebeurde zondagmiddag 15 maart 2009. De getuige reed achter zijn voorganger komende vanaf de A-59 zag in Oosterhout dat de verdachte tegen een verkeersbord reed en vervolgens doorreed. De politie werd erbij gehaald en arresteerde de man op de Vlierlaan. De 61-jarige Oosterhout was stevig onder invloed van alcohol en moest mee naar het politiebureau. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van maar liefst 1125ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en vorderden meteen zijn rijbewijs in. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

HANK / MADE: Op de A-27 veroorzaakte een 19-jarige Bredanaar een botsing met een andere automobilist. Hij ging er vervolgens vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. De gedupeerde medeweggebruiker (een 25-jarige Oosterhouter) informeerde de politie en deed aangifte. Andere agenten troffen we de bewuste personenauto aan op de kruising Blockmerkerstraat / De Elft in Made. De man was gestrand met een lekke linker voorband lek en hij zelf was "laveloos". Hij werd gearresteerd vanwege het verlaten van een plaats ongeval en vanwege het rijden onder invloed. In het politiebureau vertelde hij dat hij verdovende middelen (GHB) had gebruikt. Om die reden is er een bloedproef van het afgenomen. Laboratoriumonderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut moet uitwijzen of er inderdaad sprake was van drugs en in welke mate. De verdachte kreeg proces-verbaal en ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-03-2009 17:00 | © Regio Midden en West Brabant |