Landstede

Wisselend succes Landstede Volleybal en Landstede Basketbal

Afgelopen zaterdag speelde Landstede Volleybal het vierde duel van dit seizoen tegen AB Groningen/Lycurgus. Na een spannende en lange wedstrijd in Groningen ging de ploeg met een dikverdiende 2-3 overwinning naar huis. Landstede Basketbal heeft het moeilijk de laatste weken. Er wordt keihard gewerkt, maar dit wordt niet beloond met de winst. Ook in de thuiswedstrijd tegen West-Brabant Giants lukt het nét niet (66-72).

Door winst blijft 4e plek in zicht
Landstede Volleybal begon sterk tegen de ploeg op de derde plek en overtuigde twee sets lang. In de derde set nam AB Groningen/Lycurgus het voortouw, maar de mannen uit Zwolle kwamen sterk terug. De Zwollenaren werkten drie setpoints weg, waardoor het 24-24 werd. AB Groningen/Lycurgus pakte echter alsnog de set en wist ook de vierde set naar zich toe te trekken. In de beslissende 5e set, liet Landstede Volleybal vanaf 5-5 zien wat ze in huis hebben. Met een paar mooie blokpunten, service aces en gevarieerd aanvalsspel namen de mannen twee punten mee naar Zwolle (21-25, 20-25, 26-24, 25-17, 12-15). Hierdoor behoudt de ploeg het zicht op de vierde plaats in de competitie.

Komende wedstrijden beslissend voor play-offs
Met de rust staat Landstede Basketbal nog met 30-24 voor tegen West-Brabant Giants. Daarna kantelt de wedstrijd in de ZBC-hal en wordt het 45-46 in het derde kwart. Ook in het vierde kwart blijft het spannend. Van 53-65 komen de Zwollenaren terug tot 64-66, maar een uitblinker aan Bra¬bantse kant, Patrick Pope, toont zijn klasse door ijzig koel te zijn en twee vrije worpen raak te schie¬ten. Met een keiharde dunk besluiten de Giants de wedstrijd: 66-72. Door het verlies lijken de play-offs nog in gevaar te komen, dus de komende wedstrijden moet de ploeg punten pakken.

Eerstvolgende thuiswedstrijden
Landstede Volleybal heeft nog twee thuiswedstrijden te gaan in de competitie. Komende zaterdag krijgt de ploeg koploper Ortec R. Nesselande op bezoek. De wedstrijd start om 19.30 uur in de ZBC-hal. Na een uitwedstrijd tegen de Den Helder Seals speelt Landstede Basketbal donderdag 26 maart weer thuis in de ZBC-hal. Om 19.30 treedt het team aan tegen Upstairs Weert.

Kijk voor het volledige programma op onderstaande sites.