Ingezonden persbericht


Expositie van werken beroemde Nederlandse kunstenaar Peter Diem in de Woonkamergalerie!

Met trots kunnen wij u melden dat er vanaf 16 maart aanstaande tot 30 maart 2010 een unieke expositie van werken van beroemde Nederlandse kunstenaar Peter Diem te zien zullen zijn in onze Woonkamergalerie. Hieronder enkele werken uit het oeuvre van deze kunstenaar en een stukje biografie.

Als een wervelwind schildert Nederlands kunstenaar Peter Diem(1945), hij lèèft zijn kunst. Krachtige doeken, exponenten van zijn explosieve levensstijl. Zijn grote liefde ontdekt hij al vroeg. Aangekomen in de Verenigde Staten - Peter is net 20 jaar - komt hij in contact met Jason Berger, een bekende kunstenaar en ooit leerling van de grote schilder Henri Matisse. Berger is onmiddellijk vol vuur als hij de eerste werken van de jonge kunstenaar ziet, die op dat moment zijn hoofd financieel boven water houdt als lithograaf.

Diem schildert heftig, met grote gebaren. Koortsachtig, heftig en met krachtige streken worden enorme hoeveelheden verf op het doek aangebracht, desnoods rechtstreeks uit de tube en met twee handen tegelijk. Behalve vrolijke koeien en geschilderde reis - impressies werkt de Nederlandse kunstenaar Peter Diem vol overgave aan zijn kosmische thema`s. Amerika is te klein, zelfs de wereld is niet groot genoeg voor de energieke schilder die groeit naar Ùniversal Art`. De kosmische werken vallen snel op tijdens exposities en vestigen zijn naam in de prestigieuze Amerikaanse kunstwereld.

Na twintig jaar buitenland keert Peter Diem terug naar Nederland. Amsterdam is de plek van waaruit hij nu de wereld overtrekt op jacht naar kleuren en emoties. Alsof hij een gevecht tegen de tijd - Diem wil eeuwig leven -, vertaalt hij bij terugkomst zijn gevoel expressief in verf.

Wij heten u allen van harte welkom in onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van deze kunstenaar te bewonderen! Voor meer info kunt u bellen 0485-51 95 89 b.g.g. 06-51 62 60 32 of u stuurt een e-mail naar info@kunsthandel-gennep.nl Wij zijn zeven dagen per week geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond ook nog van 18.00 uur tot 21.00 uur.


---- --