Gemeente Waterland

05 maart 2009

Verkeershinder door aanleg verkeersplateau kruispunt Bereklauw/Zeedijk

De provincie Noord-Holland is op 16 maart 2009 gestart met de aanleg van een verkeersplateau bij de kruising van de Bereklauw met de provinciale weg N518 in de gemeente Waterland. Gelijktijdig worden twee bushaltes bij het kruispunt verbeterd om het openbaar vervoer beter toegankelijk te maken.

Lichte verkeershinder van 16 maart tot 7 april

Van 16 maart tot 7 april wordt alleen overdag gewerkt. Tijdens de werkzaamheden zal een rijstrook beschikbaar blijven voor de doorstroming van het verkeer. Het autoverkeer wordt overdag in twee richtingen over één rijstrook geleid met behulp van verkeerslichten. 's Avonds en in de weekenden is de weg voor verkeer in beide richtingen opengesteld.

Nachtafsluiting Bereklauw van 7 tot en met 9 april

Dinsdag 7, woensdag, 8 en donderdag 9 april werkt de aannemer van 20.00 uur tot 05.00 uur. Het kruispunt Bereklauw/N518 is tijdens deze nachten volledig gestremd. Dit is nodig om de toplaag van de weg te kunnen frezen en om nieuw asfalt en belijning aan te kunnen brengen. Overdag is de weg open voor al het verkeer. Door deze afsluiting is er gedurende deze drie nachten - vanwege de beperkte capaciteit van de Pelserbrug in de Eilandweg - geen vrachtverkeer mogelijk richting Zuiderwoude, Uitdam en Marken. Er is helaas geen alternatieve route voor het vrachtverkeer.

De omleidingsroutes voor personenauto's

Personenauto's kunnen de volgende omleidingsroutes volgen:
* Van en naar de wijk Bereklauw vanaf de N247: Via Bernhardlaan - Pierebaan - Houtrib en Zwaluwtong.
* Vanuit Marken:
Zuiderwoudergouw - Burgemeester Peereboomweg - Molengouw - Cornelis Roelestraat - Eilandweg.

* Naar Marken:
Eilandweg - Zuideinde - Molengouw - Burgemeester Peereboomweg - Zuiderwoudergouw.

De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Fietsers en voetgangers hebben tijdens de uitvoering te allen tijde doorgang.