Provincie Noord-Holland

Noord-Hollandse windindustrie aanwezig op EWEC 2009

6-3-2009

De provincie Noord-Holland is van 16 maart tot en met 19 maart vertegenwoordigd op de European Wind Energy Conference & Exhibition (EWEC) in Marseille.

EWEC

Gedeputeerden Bart Heller en Jaap Bond zijn samen met 20 Noord-Hollandse bedrijven aanwezig. Noord-Holland presenteert zich in het grootste paviljoen van de beurs.

De EWEC is de belangrijkste internationale conferentie op het gebied van windindustrie. Internationale windturbineproducenten en andere bedrijven presenteren zich en wisselen ideeën uit over nieuwe ontwikkelingen in de branche. De provincie Noord-Holland is voor de zevende keer aanwezig op de beurs en heeft met 300m2 de grootste beursstand.

Noord-Hollandse bedrijven krijgen de gelegenheid zich tijdens deze beurs te presenteren. Noord-Holland is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor duurzame energiebedrijven. De provincie wil Noord-Holland daarom promoten om bedrijven, en dan vooral offshore windindustrie, te interesseren zich hier te vestigen.

DHTC is een van deelnemende bedrijven. Vorig jaar hebben wij deelgenomen aan de beurs. Wij verzorgen onder andere veiligheidstrainingen voor de offshore windenergiebedrijven. De markt voor ons product staat nog in de

kinderschoenen. De EWEC biedt ons een mooie kans om ons te presenteren.

De organisatie verwacht dit jaar ongeveer 8000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie op de website van de EWEC.

Klik hier om een filmpje over de EWEC te bekijken.