Gemeente AndijkGGZ-voorlichtingsbijeenkomst én Peter Faber in Schouwburg Het Park

12 mrt 2009
Op maandagmiddag 16 maart organiseert het Programma Lokale Versterking samen met MEE en CIZ een gratis voorlichtingsbijeenkomst over de veranderingen in de AWBZ voor GGZ-cliënten.
Op de bijbehorende informatiemarkt zullen maar liefst 15 GGZ-organisaties zich presenteren. Na afloop laat Peter Faber zien wat gekte is in zijn solostuk `Dagboek van een gek'. Een fantastische combinatie van informatie en amusement in Het Park!

Veranderingen AWBZ
Op 1 januari jl. zijn bepaalde vormen van begeleiding uit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) geschrapt. Het gaat om ondersteunende en activerende begeleiding, waar veel cliënten uit de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) gebruik van maken. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst zullen medewerkers van MEE en CIZ deze zogenaamde `pakketmaatregelen' en de gevolgen daarvan belichten. Ervaringsdeskundigen zullen de praktische informatie illustreren met hun beleving. Tijdens en na de bijeenkomst is er een informatiemarkt in de foyer, waar 15 GGZ-organisaties zich zullen presenteren. Zowel de voorlichtingsbijeenkomst als de informatiemarkt zijn vrij toegankelijk.

Dagboek van een gek
Later op de middag treedt Peter Faber op met zijn solovoorstelling `Dagboek van een gek'. Als Axel Loopbaan, een geestelijk aftakelend ambtenaar, hoort hij hondjes praten en beeldt hij zich in dat hij de koning van Spanje is. Gedurende vijf kwartier weet Faber zijn ademloze publiek in de greep te houden. Daarna geeft hij mensen de mogelijkheid om vragen te stellen. Over het stuk, zijn liefde voor het toneel en zijn eigen gekte.
Peter Faber staat bekend als een weergaloos acteur die dicht bij zijn publiek staat. Zijn optreden, waarin zijn grote affiniteit met psychiatrisch cliënten weerklinkt, is dan ook een uitstekende combinatie met de praktische voorlichtingsbijeenkomst die daaraan voorafgaat.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |