HITT

PERSBERICHT

Apeldoorn, 16 maart 2009

HITT LEVERT SYSTEEM AAN TWEEDE LUCHTHAVEN SJANGHAI

HITT is geselecteerd door het Air Traffic Management Bureau of China voor de levering van een ground surveillance safety system voor Shanghai Hongqiao International Airport, de tweede luchthaven van Sjanghai. Het systeem zal op de luchthaven zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid. HITT leverde jaren geleden het eerste ground surveillance safety systeem in China aan Shanghai Pudong International Airport, de eerste luchthaven van Sjanghai. Hiermee zijn het Air Traffic Management Bureau of China en de Shanghai Airport Authority verzekerd van een veilige en efficiënte afhandeling en begeleiding van vluchten op beide luchthavens.

De Chinese autoriteiten stellen vertrouwen in de systemen van HITT voor hun belangrijkste luchthavens in Beijing en Sjanghai. De luchthavens in China zijn sterk in ontwikkeling en veiligheid heeft een hoge prioriteit. Grote internationale evenementen zoals de Olympische Spelen vorig jaar en de World Expo 2010 in Sjanghai - met een verwacht aantal bezoekers van 35 miljoen - fungeren als impuls voor extra investeringen in systemen die de verkeersbewegingen op de luchthaven veilig en efficiënt regelen.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2008 boekte HITT een omzet van EUR 34 miljoen en een nettowinst van EUR 1,1 miljoen (plus eenmalig EUR 3,7 miljoen). Eind 2008 werkten bij HITT 166 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.

Voor verdere informatie: ir. John H.M. van Asperen (CFO); t. +31 (55) 5432590 e: investor.relations@hitt.nl