Ingezonden persbericht


Persbericht

Generatie Y neemt geen afscheid van
pen en papier

Jongeren maken meer gebruik van geprinte materialen dan ouderen

AMSTELVEEN, 16 maart 2009 - Jongeren (16-24 jaar) maken meer gebruik van geprinte materialen op de werkvloer dan oudere collega's, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van HP onder bijna 1500 werknemers in het MKB in zeven Europese landen, te weten Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Italië, Rusland en Duitsland. Van de generatie Y werknemers, die op dit moment hun intrede doen op de arbeidsmarkt, gebruikt maar liefst 85 procent vaak of zelfs altijd geprinte of geschreven materialen bij het maken van zakelijke beslissingen. Oudere werknemers doen dit een stuk minder: 59 procent van de 55-plussers in het MKB kan niet zonder papier bij besluitvorming.

Geen paperless office
De uitkomst van het door HP geïnitieerde onderzoek is opmerkelijk: de jongst onderzochte werknemers groeiden op in een digitale wereld. Toch gebruiken zij het meeste papier op de werkvloer. Daniëlle Snoeij, MKB Marketing Manager bij HP Imaging & Printing Group, onderstreept dit: "Jongeren zijn opgegroeid met computers en maken veel gebruik van social media. Je zou verwachten dat zij op de werkvloer weinig behoefte hebben aan geprinte materialen. Niets blijkt minder waar; het paperless office is nog niet binnen handbereik." "Mensen die informatie op papier lezen, begrijpen een tekst sneller en onthouden deze beter, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Iowa. Hersenen gaan anders om met teksten op papier dan op een scherm. Wat dat betreft is het heel verstandig om sommige documenten te printen," aldus Snoeij. Smartphone generatiegevoelig
Naast pen, papier en geprinte materialen worden de PC en de laptop veel gebruikt (78 procent) bij zakelijke besluitvorming. Het MKB raadpleegt ook rekenmachines (51 procent) en smartphones (19 procent) bij het nemen van beslissingen op de werkvloer. Van deze hulpmiddelen is de laatste categorie generatiegevoelig; slechts 6 procent van de 55-plussers gebruikt een smartphone op zo'n moment. Over HP

HP is 's werelds grootste technologie concern en maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl. Hi-res beeldmateriaal kunt u opvragen bij Elske Hoekstra van Edelman, tel: 020-3010980 of mail: elske.hoekstra@edelman.com.

© 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

9/2008

Contact redactie:

Edelman
Elske Hoekstra
Tel.: 020-3010980
elske.hoekstra@edelman.com

Hewlett-Packard Nederland B.V.
Startbaan 16
1187 XR Amstelveen
www.hp.nl