Ingezonden persbericht


VOOR DIRECTE PUBLICATIE

VANCOUVER 2010TM - DE OFFICIËLE VIDEOGAME VAN DE
OLYMPISCHE WINTERSPELEN IN ONTWIKKELING BIJ
SEGA

LONDEN (11 maart 2009) ­ SEGA® Corporation heeft vandaag een exclusief samenwerkingsverband aangekondigd met International Sports Multimedia (ISM), de officiële licentiehouder van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), voor de ontwikkeling van Vancouver 2010TM - de officiële videogame van de Olympische Winterspelen. Het spel wordt door Eurocom Entertainment Software ontwikkeld voor de pc, het Xbox 360® video game and entertainment systeem en het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem. Vancouver 2010TM is een authentieke simulatie van diverse evenementen op de Olympische Winterspelen, die in 2010 gehouden zullen worden in Vancouver. In het spel staat de extreme snelheid van alle winterse sporten garant voor een regelmatige stoot adrenaline. Daarnaast laat de gloednieuwe uitdagingsmodus je op ongeëvenaarde wijze opgaan in het grootste sportevenement ter wereld.

"Vancouver 2010TM zal het Olympische spelgenre opnieuw definiëren", aldus Hugh Binns, directeur van Eurocom Development Ltd., de ontwikkelaar van Vancouver 2010TM. "Met de innovatieve first-personmodus die je nog meer in het spel laat opgaan, een gloednieuwe uitdagingsmodus die je uren zoet houdt en ongelooflijk mooie high-definitiongraphics zal Vancouver 2010TM een fantastische belevenis zijn."

"Omdat we de banden met SEGA hebben aangehaald en nu het officiële videospel van Vancouver 2010 uit zullen brengen, zijn we beter in staat om voort te borduren op het succes van Beijing 2008TM en kunnen we een uitstekende kwaliteitsgame afleveren", aldus Raymond Goldsmith, voorzitter en CEO van ISM.

Naast de nieuwe uitdagingsmodus biedt Vancouver 2010TM tevens een volledig vernieuwde gameplay en gloednieuwe besturingsschema's, die nog niet eerder zijn gebruikt voor een officieel videospel van de Olympische Spelen. Op deze manier zal Vancouver 2010TM

uitgroeien tot de nieuwe norm voor het Olympische spelgenre, zodat gamers daadwerkelijk in

de geest van de Olympische Spelen kunnen spelen.

Vancouver 2010TM voor de pc, de Xbox 360 en de PLAYSTATION®3 wordt uitgebracht in de winter van 2010. Meer informatie over de inhoud van het spel komt de komende maanden beschikbaar op de officiële website: www.olympicvideogames.com. Voor al het persmateriaal bezoek je www.sega-press.com .
- einde - Over SEGA Corporation:
SEGA® Corporation is wereldwijd leider op het gebied van interactief amusement (zowel binnen- als buitenshuis) en houdt zich bezig met consumentenartikelen, de verkoop van speelhalautomaten en de exploitatie van speelhallen. Het bedrijf ontwikkelt, publiceert en distribueert interactieve softwareproducten voor diverse hardwareplatforms, waaronder pc's, draadloze apparatuur en platforms van Nintendo, Microsoft en Sony Computer Entertainment Inc. De website van SEGA Corporation is te vinden op http://sega.jp.

Over ISM:
ISM houdt zich bezig met het beheer en de ontwikkeling van toepassingen voor amusementssoftware. Het bedrijf heeft de exclusieve rechten voor interactief amusement op basis van de Olympische Spelen en is wereldwijd één van de grootste leveranciers van sportfantasy-games, met name op het gebied van voetbal. Bezoek de website van het bedrijf op www.ismltd.com.

Over Eurocom Entertainment Software:
Vancouver 2010TM wordt ontwikkeld door Eurocom, dat bekend is geworden door eerder werk, zoals de officiële videogames voor Pirates of the Caribbean: At Worlds End, Batman Begins en Beijing 2008TM. Eurocom, dat is opgericht in 1988, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar van geavanceerde consolegames op basis van bekende franchises en films. Het ontwikkelingsteam van Eurocom bestaat uit 280 bijzonder ervaren en getalenteerde mensen, die werkzaam zijn in Derby (Verenigd Koninkrijk). Meer informatie over Eurocom is te vinden op http://www.eurocom.co.uk.

TM IOC. Copyright © 2010 International Olympic Committee (`IOC'). Alle rechten voorbehouden.

# # #

Adres België

Leopold De Waelstraat 17a

2000 Antwerpen

Phone: +32-(0)3-2370220

Email: peetersr@soe.sega.co.uk

Adres Nederland

Pand Noord
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam
Phone: +31-(0)20-7155324

Online: www.sega-europe.com PR: www.sega-press.com


---- --