Politie Amsterdam-AmstellandInbreker op heterdaad betrapt / Oudeschans (16/03/09)

Bij een inbraak op een woonboot aan de Oudeschans is in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige man op heterdaad betrapt. Na een korte worsteling werd de verdachte op het achterschip aangehouden.

De slapende bewoonster werd rond 01.30 wakker van lawaai. De inbreker probeerde op dat moment via het voordek binnen te komen door de bovenlichten open te breken. Gewaarschuwde agenten zagen de man op het voordek, die bij het zien van de politie naar het achterschip liep. Daar werd hij aangehouden. Het schip liep braakschade op.

Vier aanhoudingen bij straatroof / Eosstraat (16/03/09)

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag, vier mannen in de leeftijd van 16 tot 19 jaar aangehouden. Na een straatroof op de Eosstraat rende één van de mannen weg, die later met drie anderen werd aangetroffen in een auto.

Een 25-jarige vrouw werd rond halfeen het slachtoffer toen een man haar tas van de bijrijderstoel wegnam. Het slachtoffer, dat net was ingestapt, startte haar auto en achtervolgde de rennende verdachte. Door haar geopende portierraam riep ze de man aan, die daarop de tas terug gaf. Kort daarna zag ze dat hij instapte in een auto. De gewaarschuwde politie wist wel raad met de melding en hield de vier inzittenden aan op de Stadionweg.