Ingezonden persbericht


Persbericht

NorthgateArinso implementeert nieuw wereldwijd HR-informatiesysteem bij Atradius

Nieuwegein, 16 maart 2009 - Kredietverzekeraar Atradius heeft NorthgateArinso gekozen voor de wereldwijde implementatie en rollout van een nieuw HR-informatiesysteem. Dit systeem maakt een centrale en verbeterde ondersteuning van de wereldwijde HR-functie mogelijk. Na een succesvolle en snelle implementatie gedurende het afgelopen halfjaar, is het systeem inmiddels live.

Het nieuwe HR-systeem - Oracle's PeopleSoft Enterprise Human Capital Management (HCM) 9.0, ingericht volgens Atradius standaarden - is wereldwijd uitgerold in 32 landen en ondersteunt de basis HR-functies van Atradius zoals personeelsadministratie, arbeidsplaatsbeheer en e-Performance. Door de implementatie beschikt Atradius voor het eerst over een centraal HR-systeem waarmee in totaal 3700 medewerkers, inclusief externen, bediend worden. Het systeem is op maat ingericht, aansluitend op de specifieke behoeftes van de kredietverzekeraar. Het implementatietraject is snel verlopen vanaf de start in september tot en met de afronding in januari.

Het nieuwe HR-systeem maakt het mogelijk om sneller rapportages op te leveren, beter inzicht te verkrijgen in het wereldwijde personeelsbestand en biedt een betere workforce-planning. De centrale controle betekent voor Atradius een grote meerwaarde voor de bedrijfsvoering.

"Voorheen bestond onze HR-dienstverlening uit gefragmenteerde processen en systemen. Het uitdraaien van rapportages was hierdoor een tijdrovend en omslachtig proces", zegt Fons van der Hall, HR Director bij Atradius. "Een centraal HR-systeem zoals nu geïmplementeerd door NorthgateArinso betekent voor ons een enorme kwaliteitsverbetering. Nu is het eenvoudig mogelijk om vanuit de corporate organisatie controle, sturing en ondersteuning te bieden aan de wereldwijde business units."

Atradius heeft voor NorthgateArinso gekozen vanwege de kennis over en ervaring met PeopleSoft-oplossingen. "Voor ons lag een duidelijke uitdaging in het leveren van een oplossing die snel zijn meerwaarde zou tonen na een succesvol implementatietraject", zegt Rob van Bavel, Managing Director van NorthgateArinso Nederland. "De efficiencyslag die Atradius maakt door het introduceren van één wereldwijd HR-systeem is een goed voorbeeld van een steeds belangrijker wordende rol van HR, waarbij snel beschikbare en adequate informatie onontbeerlijk is. De rol van HR als business partner wordt hier enorm door versterkt."

(328 woorden)

Over Atradius
Atradius is een vooraanstaande kredietverzekeraar met premie-inkomsten van 1,8 miljard euro per jaar en een mondiaal marktaandeel van 31 procent. Het bedrijf verzekert jaarlijks handel tegen het risico van wantbetaling en biedt tal van producten, variërend van kredietverzekeringen tot incasso. Met 4.000 medewerkers en meer dan 160 kantoren in 40 landen, heeft Atradius toegang tot kredietinformatie van meer dan 52 miljoen ondernemingen op basis waarvan 22.000 kredietlimitebeslissingen per dag genomen worden. Atradius heeft een A rating (vooruitzicht stabiel) van Standard & Poor's en A2 (vooruitzicht stabiel) van Moody's.

Over NorthgateArinso
NorthgateArinso is de betrouwbare partner voor HR-beslissers die de HR-dienstverlening willen verbeteren door middel van slimmere processen en efficiëntere technologieën.

NorthgateArinso begeeft zich op het unieke 'snijvlak' van HR en ICT en heeft 'slechts' 1 focus: HR-optimalisatie.

NorthgateArinso ondersteunt belangrijke HR-onderdelen zoals administratie, payroll, arbeidsvoorwaarden, recruitment, learning en talentmanagement op het gebied van advies, implementatie en outsourcing.

Inmiddels is NorthgateArinso met 5000 specialisten actief met eigen vestigingen in 31 landen en werkt NorthgateArinso o.a. voor 1 op de 5 Global Fortune 500-bedrijven.

www.northgatearinso.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Vera Kops van LEWIS - Global Public Relations: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: verak@lewispr.com www.lewispr.com Dit persbericht vindt u ook op de LEWIS Wire: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NorthgateArinso/c/416

Voor meer informatie over NorthgateArinso kunt u contact opnemen met Tim Rook van NorthgateArinso: Tel: 030-605 88 88
E-mail: tim.rook@northgatearinso.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com
http://www.lewiswire.com/