Deltion College


Niek Techniek
Officiële opening Week van de Techniek Zwolle 2009

Gisteren heeft mevrouw Abbenhues, Gedeputeerde van de Provincie Overijssel, de officiële opening verricht van de âWeek van de Techniekâ in de WRZV-hallen in Zwolle. Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek organiseert samen met een aantal technische bedrijven en onderwijsinstellingen de Week van de Techniek van 16 maart tot en met 21 maart. Het is een groots evenement bedoeld om 2000 leerlingen uit groep 7 van alle basisscholen uit Zwolle nader kennis te laten maken met en te interesseren voor technische beroepen en opleidingen. Zij maken kennis met de mogelijkheden van techniek met als thema âduurzame energieâ.

Programma
De kinderen krijgen een vol programma; er wordt een film vertoond over duurzame energie, ze maken een puzzel en doen meer aan een techniekquiz. De kinderen maken ook een passend technisch werkstuk. Het werkstuk bestaat uit een windmolen die draait op zonne-energie. Het geheel wordt opgeluisterd door de bekende entertainer Wibo Westra.

Techniek ontdekken
Er dreigt een tekort aan goed geschoold technisch personeel op de arbeidsmarkt. Er zijn teveel kinderen die denken dat techniek niet bij hen past, maar techniek biedt juist vele mogelijkheden. De toekomstverwachting voor een baan op de technische arbeidsmarkt is uitstekend. Reden te meer om basisschoolleerlingen techniek te laten ontdekken.

Gereedschapkoffer
Aan het eind van de dag krijgen de leerlingen allemaal een lege houten gereedschapskoffer mee. Hierin zitten een aantal coupons waarmee gereedschap kan worden opgehaald bij gespecialiseerde bedrijven in Zwolle. Deze bedrijven houden een open dag zodat de kinderen kunnen zien wat er allemaal gebeurt binnen de bedrijven. De kinderen kunnen samen met hun ouders naar de open dag op zaterdag 21 maart 2009 van 10.00 tot 15.00 uur en krijgen daar de gereedschappen. De gespecialiseerde bedrijven zijn: El-Tec Elektrotechnologie, Installatiebedrijf en Ingenieursbedrijf Koldijk B.V., Assies Loohuis Installatietechniek, Paul van Vilsteren Installatietechniek Zwolle B.V. en Unica Installatiegroep