CDA

Van Haersma Buma: Europese aanpak dierenactivisten

De Europese landen moeten gezamenlijk maatregelen treffen tegen dierenactivisten. CDA-kamerlid Sybrand van Haersma Buma heeft hiervoor gepleit.

Op deze manier kan worden voorkomen dat ze van het ene naar het andere land trekken. Onlangs werd bekend dat dierenactivisten steeds vaker Nederland uitkiezen als uitvalsbasis voor hun acties. Ze zouden hierheen komen sinds de wetten in Groot-Brittannië zijn aangescherpt.

Van Haersma Buma verwacht dat de actievoerders in de toekomst al beter kunnen worden aangepakt door een nieuwe wet die door de Tweede Kamer is aangenomen. Burgemeesters kunnen door de nieuwe maatregel straks dierenactivisten verbieden in de buurt van bepaalde personen of bedrijven te komen.

Het CDA is blij dat er hardere aanpak komt op de dreiging vanuit het dierenactivisme. âIk wil wel resultaten zienâ, aldus Van Haersma Buma. âZaken als een trainingskamp voor dierenactivisten wil ik in ons land bijvoorbeeld nooit meer zien. Met de nieuwe wet is het straks gelukkig mogelijk tegen hiertegen beter op te tredenâ.

---