Kroon op het werk

Bouwbedrijf Bolten BV: Eervolle onderscheiding voor het verzuim en re-integratiebeleid

Bouwbedrijf Bolten BV uit Alkmaar heeft op vrijdag 13 maart 2009 het estafettestokje van de Kroontjesestafette uitgereikt van CPI. Bouwbedrijf Bolten krijgt het estafettestokje wegens haar goede verzuimbeleid. Vorig jaar juni kreeg CPI het estafettestokje voor haar vooruitstrevende verzuim- en re-integratiebeleid.

Mooie woorden werden er gesproken door Dick Bossers van het CPI. Zij kwamen 5 jaar geleden in contact met Bolten door een grote verbouwing aan het pand op de Kennemerstraatweg. Hij was meteen onder de indruk van Bolten. Ze bouwen volgens planning, er was een uitstekende communicatie over meer- en minderwerk en kreeg een goede band met het leuke personeel van Bolten. Er volgde meerdere opdrachten en zo hoorde hij regelmatig wat voor leuke dingen er gedaan werden voor en ook door het personeel. Met een opgeheven hoofd en vol trots kun jullie dit estafettestokje in ontvangst nemen! aldus Dick Bossers.

Bouwbedrijf Bolten ontvangt het stokje omdat het bedrijf zich actief inzet op het gebied van verzuimpreventie en daarnaast veel doet voor en met het personeel. Zo is er sprake van een goede overlegcultuur en stimuleert Bolten het volgen van cursussen. Daarnaast gaat het hele personeel regelmatig gezamenlijk op cursus bij een vaste docent. Iedere maand krijgen de medewerkers van Bolten een nieuwsbrief waarin alle nieuwe ontwikkelingen die zich binnen het bedrijf afspelen zijn genoemd met informatie over gezondheid en veiligheid. Ook de bouw is op landelijk niveau erg actief met campagnes over gezond eten en bewegen. Daarnaast is er structureel overleg met alle medewerkers. Een goede, informele werksfeer wordt gecreëerd door o.a., het wekelijkse biertje in de kantine, leuke uitjes met en zonder partners, zomers een bbq en met de kerst een diner.etc. Ook wordt het bedrijf gesteund door een actieve personeelsvereniging en reisvereniging.

Bouwbedrijf Bolten doet haar eigen ziekteverzuim en heeft directe contacten met het personeel. Ze maakt gebruik van het verzuimsysteem via Van Rein Interventies die nauw samenwerken met Arbo-Arts Kees de Koning. Daarnaast stimuleert Bouwbedrijf Bolten haar medewerkers om direct preventief te werk te gaan zodra ze wat mankeren en zo mogelijk een afspraak te maken met het Van Rein Instituut. Van Rein Instituut heeft alles onder één dak; van fysiotherapeut tot acupuncturist. Als de verzekering dit niet vergoedt, neemt Bolten de kosten voor haar rekening. Bouwbedrijf Bolten kan met trots het stokje overnemen, om daarna het estafettestokje over te dragen aan een ander bedrijf.

De Kroontjesestafette
De Kroontjesestafette is een initiatief van het Werkgeversforum Kroon op het Werk en bouwt door op de Kroon op het Werk prijs die al sinds 1997 wordt uitgereikt. Door deze estafette wil het Werkgeversforum meer organisaties die opvallen door hun verzuim en (re)-integratiebeleid, op het spoor komen en wil zij meewerken aan het ontstaan of versterken van regionale netwerken, die worden gevoed door het Werkgeversforum Kroon op het Werk: het landelijke netwerk op het gebied van gezondheidsmanagement voor en door werkgevers.

De estafette is gestart bij organisaties die de afgelopen jaren genomineerd zijn geweest voor de Kroon op het Werk prijs. Elke organisatie die het estafettestokje krijgt, moet dit stokje weer doorgeven aan een organisatie in hun omgeving, die opvalt door de wijze waarop zij vorm geven aan hun verzuim- en (re)-integratiebeleid.

Meer informatie over de Kroontjesestafette en het Werkgeversforum Kroon op het Werk vindt u op www.kroonophetwerk.nl Poortwachter logo