Clavister SG3210 als beste getest in Network Computing's UTM appliance


BERGEN OP ZOOM, 20090316 -- IP-beveiling en Unified Threat Management (UTM) specialist Clavister eindigde ruim vooraan in een vergelijkende test van UTM appliances voor kleine en middelgrote bedrijven van zes vooraanstaande producenten. De test is uitgevoerd door Real-World Labs voor het Duitse IT-blad "Network Computing". De test vergeleek de throughput met webfilters en antivirus ingeschakeld. Clavister's SG3210 presteerde drie keer beter dan de nummer twee, en zelfs tien keer beter dan het gemiddelde van de testgroep.

Real-World Labs simuleerde voor de test een omgeving met honderd gebruikers met tien requests voor elke 10.000 bytes per TCP verbinding. Naast andere criteria is vooral gekeken naar de maximale throughput van de UTM appliance terwijl het netwerkverkeer werd geanalyseerd door het webfilter en de virusscan. De Clavister SG3210 eindigde ruim voor de concurrentie met een capaciteit van 89.749 transacties en een antivirus throughput van 115 Mbps.

De geteste SG3210 is het kleinste model van de Clavister Security Gateway 3200 serie. Deze is speciaal ontwikkeld voor kleine tot middelgrote bedrijven, en is gebaseerd op een hardwareplatform met zes gigabit ethernetpoorten. De verschillende modellen onderscheiden zich door hun performance en capaciteit, maar verder bieden alle gateways dezelfde connectiviteit en beveiligingsfuncties: firewall, VPN, intrusiedetectie en preventie, antivirus en anti-spam, contentfiltering, high-availability clustering en traffic management.

De SG3210 is bovendien een zekere investering; zowel de capaciteit als de functionaliteit zijn uit te breiden via een digitale licentie. Op deze manier kunnen IT managers de juiste keuze maken op basis van hun vereisten en hun budget, zonder compromissen te moeten sluiten over de benodigde performance en functionaliteit. De geteste Clavister SG3210 UTM appliance heeft een throughput die begrensd is op 350 Mbps, maar met behulp van een licentie upgrade is het mogelijk dit te verhogen naar 1000 Mbps, zonder nieuwe hardware te hoeven aanschaffen.

Andreas Åsander, VP Product Management van Clavister: "Bedrijven zien vandaag de dag een reeks van IT-bedreigingen op zich afkomen, zowel intern als van buiten af. Dat betekent dat ze zich goed moeten beschermen. Meer en meer kiezen ze daarom voor een UTM oplossing. Wat deze test nu heeft laten zien is dat het Clavister UTM systeem, anders dan de concurrentie, geen bottleneck veroorzaakt, zelfs niet als er op virussen gescand wordt."
Volg deze link voor het testverslag (in het Duits): www.networkcomputing.de/network-computing-test-drei-utm-appliances-auf-dem-pruefstand.

Over Clavister
Clavister, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, levert sinds 1997 toonaangevende oplossingen voor netwerkbeveiliging en biedt daarmee tienduizenden bedrijven in de hele wereld economisch voordeel. De Clavister familie van Unified Threat Management (UTM) toepassingen en oplossingen voor Remote Access bieden innovatieve en flexibele netwerkbeveiliging met management en besturing van wereldklasse. Clavister is een pionier op het gebied van virtuele netwerkbeveiliging; samen met het aanbod aan hardware en software toepassingen kunnen klanten zo de beste beveiligingskeuze maken.
De producten worden ondersteund door Clavister's bekroonde programma voor support, onderhoud en opleidingen. In de Benelux wordt Clavister gedistribueerd door MMS-Secure N.V. in Brussel. Bezoek voor meer informatie www.clavister.com of www.MMS-Secure.eu.

Op Infosecurity.be (25-26 maart, Brussels Expo) vindt u MMS-Secure op Stand A106