Indian High Tea in Kasteel van Rhoon


Dhrupad-kwartet speelt Indiase klassieke muziek

RHOON, 20090316 -- Kasteel van Rhoon heeft dit jaar een serie met wereldmuziek op het programma staan. Met muziek en eten uit India (22 maart), Brazilië (5 april) en Argentinië (15 mei). Op zondag 22 maart 2009 speelt een kwartet o.l.v. Marianne Sva¨ek muziek en zang in Dhrupad-stijl. Na afloop serveert meesterkok Ad Janssen een Indiase High Tea met Indiase zoete en hartige specialiteiten.

Op zondag 22 maart 2009 (15.00-17.00 uur, ¤ 20,- incl. high tea) kunt u in het Kasteel van Rhoon een bijzonder concert beluisteren. Een kwartet o.l.v. Marianne Sva¨ek verzorgt een bijzonder duet van bansuri (Indiase bamboefluit), pakhaway (Indiase drum), tanpura (Indiaas snaarinstrument) en zang in Dhrupad-stijl.

Het Kasteel van Rhoon ligt vlak onder Rotterdam. U bent er zo:
- Met de metro bent u in ca. 20 min. in Rhoon, daarna is het nog geen vijf minuten lopen naar het Kasteel van Rhoon.
- Met de auto komt u via de [A15 of via de Groene Kruisweg]: u neemt de afslag naar Rhoon-noord en volgt de borden naar het Kasteel van Rhoon.

Dhrupad: Indiase klassieke muziek
Dhrupad is de oudste vorm van Noord- Indiase klassieke muziek. Een ingetogen, meditatieve muziekstijl, ontstaan uit het in de tempels reciteren van heilige teksten. Deze sobere muziek heeft zich aan het hof van de Moghulvorsten in de 16de- en 17de eeuw verder ontwikkeld tot een krachtige muziekvorm, die de luisteraar uitnodigt tot verstilling en overdenking.
Van oorsprong was Dhrupad alleen aan mannen voorbehouden. Tegenwoordig beoefenen ook vrouwen deze zangstijl. Zoals Marianne Sva¨ek, die zingt tijdens deze Indian High Tea Afternoon in Rhoon. Zij studeerde Indiase klassieke muziek aan het Rotterdams Conservatorium (onderdeel van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten) bij Ustad Zia Mohiuddin Dagar en Ustad Zia Fariduddin Dagar en is daar momenteel als hoofdvakdocente en Head of Studies verbonden aan de vakgroep Noord Indiase Klassieke Muziek. Jean-Cristophe Bonnafous studeert momenteel aan het Rotterdams Conservatorium bij de bekende bansurispeler Hari Prasad Chaurasia. Zij worden begeleid door Nathanael van Zuilen op pakhawaj en Romina Lischka op tanpura.

Bansuri: Jean- Christophe Bonnafous
Zang: Marianne Sva¨ek
Pakhawaj: Nathanael van Zuilen
Tanpura: Romina Lischka

Ook maak en oren de kost geven?
Reserveer kaarten via:
info@stichting-kasteelvanrhoon.nl

Informatie (niet voor reserveringen):
Hein de Visser, Stichting Kasteel van Rhoon, tel. 06-250 260 34.
www.stichting-kasteelvanrhoon.nl
restaurant BIGGO: www.kasteelvanrhoon.nl

Ingezonden persbericht