Ingezonden persbericht

Utrecht, 16 maart 2009

Uniek en compleet overzicht van het hele Waddengebied

43 Waddeneilanden

Nederlandse, Duitse en Deense parels in de Noordzee

Tussen het Nederlandse Den Helder en het Deense Esbjerg ligt een magnifiek natuurgebied: de Waddenzee. Als parels aan een snoer vormen de 43 Nederlandse, Duitse en Deense Waddeneilanden een natuurlijke bescherming voor deze ondiepe zee. Deze zomer zal de UNESCO besluiten of de Waddenzee in aanmerking komt voor de werelderfgoedlijst: een lijst met gebieden en bouwwerken die uniek zijn in de wereld.

De Waddeneilanden zijn ongekend populair. Met hun overvloed aan natuur, cultuur, watersport en gezellige terrasjes zijn ze een geliefde bestemming voor dicht-bij-huis vakanties. Waddeneilanden - 43 Nederrlandse, Duitse en Deense parels in de Noordzee geeft een uniek overzicht van alle Waddeneilanden: van Razende Bol bij het in het hoogseizoen zeer levendige Texel tot het verstilde Langli aan de Deense westkust. Het boek belicht zowel het historische, het natuurlijke als het toeristische aspect van alle Waddeneilanden. Met de vele sfeerverhalen en praktische informatie over bereikbaarheid en reisafstanden is het een inspirerend lees- en kijkboek én een handige reisgids ineen.

Het boek laat bijna uitbundig zien hoeveel moois er te zien is in het Waddengebied en hoe iedereen - natuurliefhebber of feestbeest - er zijn ideale eilannd kan vinden. De prachtige fotografie in het boek geeft een frisse, eigentijdse kijk op de Wadden. Waddeneilanden - 43 Nederlaandse, Duitse en Deense parels in de Noordzee is puur en uitnodigend... als de Waddeneilanden zelf!

Waddeneilanden
Waddeneilanden
Johan Goudsblom & Goudsbloem, J.