Ingezonden persbericht


Mar 2009 17:28:15 +0100"

PERSBERICHT
Online 'krabben' voor psoriasis
Fondsenwerving patiëntenvereniging voor betere voorlichting

Rijswijk, 16 maart 2009 - Vandaag start de Psoriasis Vereniging Nederland (PVN) haar online Krabactie. Doel is aandacht te vragen voor deze chronische huidziekte en geld bijeen te brengen om de voorlichting over psoriasis aan patiënten en hun omgeving te verbeteren. Op de website www.krabactie.nl kunnen bezoekers gratis één van de drie vakjes openkrabben, waarachter een wisselend donatiebedrag schuilgaat. Het totaalbedrag van alle 'krabbers' zal farmaceutisch bedrijf Wyeth, producent van een TNF-alfa blokker voor de behandeling van psoriasis, aan het einde van de campagne aan de PVN doneren.

De Krabactie moet de aandacht voor psoriasis vergroten en de voorlichting erover verbeteren. Ralph Verzantvoort, voorzitter van de PVN: "Voorlichting is hard nodig. Voor patiënten zelf, maar vooral voor hun omgeving. Patiënten moeten bijvoorbeeld nog vaak uitleggen dat psoriasis niet vies of besmettelijk is. Deze Krabactie is een mooie manier om daar verandering in te brengen."

Psoriasis
Psoriasis is een chronische huidziekte, waar in Nederland zo'n 340.000 mensen last van hebben. De ziekte kan op elke leeftijd beginnen, maar vaak is dat in de puberteit. Psoriasis is deels erfelijk bepaald en is niet te genezen. Wel zijn er tegenwoordig veel goede behandelmethoden om de ziekte minder heftig te maken.

Psoriasis Vereniging Nederland
De PVN behartigt de belangen van mensen met psoriasis. De PVN geeft voorlichting en bevordert lotgenotencontact. De PVN telt bijna 5.000 leden en viert dit jaar haar 10-jarig jubileum.