Ingezonden persbericht


Persbericht

Broeikassen: culturele avonden voor jongeren

In de maand april zijn er vier speciale jongerenavonden te bezoeken in Wieringermeer, Niedorp, Anna Paulowna en Medemblik. Deze zogenaamde Broeikassen worden georganiseerd door Plug Out, De Kunst en Kern 8 en bestaan uit open podia, workshops en cabaretvoorstellingen, speciaal opgezet voor en door jongeren.

Samen met jongeren uit de vier gemeenten is de inhoud van de broeikassen bepaald. Om jong talent een podium te bieden wordt er samengewerkt met Kunstbende, de jongerenorganisatie die elk jaar een wedstrijd in kunst en cultuur organiseert voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Tijdens de broeikassen kunnen regionale talenten hun kunsten vertonen op een open podium op het gebied van zang, dans, theater, voordracht, film en fashion. Ook zullen er presentaties plaatsvinden van verschillende workshops, die eerder door Kunstbende zijn gegeven. Denk hierbij aan o.a. dj- en rapworkshops.

De avonden worden afgesloten met optredens van de twee jonge comedians Merijn Scholten en René van Meurs van Comedytrain. Zij zullen in hun optreden ingaan op datgene wat leeft onder de jongeren van de vier plattelandsgemeenten.

De data en de locaties van deze avonden zijn als volgt: Donderdag 2 april: Wiringherlant College te Wieringerwerf; Vrijdag 10 april: JC WJN te Winkel;
Vrijdag 17 april JC De Ark te Anna Paulowna;
Vrijdag 24 april in JC De Bunker te Abbekerk

Alle avonden zijn van 20.00 tot 24.00 uur en de toegang is gratis. Iedereen is welkom!

De Kunst organiseert dit jaar de Noord-Hollandse voorronde van de Kunstbende in Den Helder op 2 mei. Plug Out is het jongerenproject van Kunst en Cultuur Noord-Holland en produceert een wekelijkse jongerenkrantenpagina en de website www.plugout.nl over uitgaan in Noord-Holland. Uniek hierbij is dat de inhoud van zowel de krantenpagina als de website wordt bepaald en geschreven door jongeren zelf. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@plugout.nl, bellen met 023-5319139 of surfen naar www.plugout.nl en www.kunstbende.nl. Kern8 is een multifunctionele organisatie voor welzijnsbevordering. Tiener, jeugd en jongerenwerk, wijkgericht samenwerken, activerend welzijnswerk en jeugdpreventie zijn beleidsprioriteiten. Kern8 beheert meerdere jongerencentra, wijkcentra en buurthuizen. Kern8 is uitvoerder van diverse projecten in het kader van gemeentelijk doelgroepenbeleid en ondersteunt meerdere gemeenten bij het ontwikkelen en uitvoeren van lokaal jeugdbeleid.