Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ biedt basiskaart voor StreetMap Premium van ESRI ~ NAVTEQ®-kaarten ondersteunen uitgebreide versie van GIS-oplossing ~

Veldhoven, 16 maart, 2009 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatie en location-based solutions, is door ESRI gekozen om data te leveren voor de geüpdate versie van zijn StreetMap Premium-oplossing. ESRI is vooraanstaand aanbieder van geografisch informatie systeem (GIS) technologieën.

StreetMap Premium is beschikbaar op de ArcGIS platforms van ESRI en biedt geocodering, routeplanning en kaartweergavemogelijkheden van hoge kwaliteit. De laatste editie bevat uitgebreide dekking van kant-en-klare datasets. Deze zijn gebaseerd op NAVTEQ-kaarten voor de Verenigde Staten, Canada en Europa en bevatten ieder uitgebreide straat-, wegen- en basis-kaartdata.

"Door NAVTEQ-data in de nieuwe versie van ESRI's StreetMap Premium op te nemen, is een krachtig product ontstaan. Het voldoet aan de grote behoefte van onze klanten die vragen om professionele en kant-en-klare geocoding, routebepaling en cartografische kaartweergave", zegt Christophe Charpentier, content product manager bij ESRI. "Door het bieden van uitgebreide kaartdekking en meer licentiemogelijkheden, kunnen we ook beter voldoen aan de wensen van onze gebruikers."

Door zijn rijke kaartdatabase brengt NAVTEQ een breed spectrum aan oplossingen tot leven. De digitale content van NAVTEQ biedt zeer gedetailleerde kaartdata die de nauwkeurigheid en prestaties verbetert. Hierdoor kunnen bedrijfsapplicaties worden geoptimaliseerd. Door één enkele, wereldwijde specificatie te hanteren, kan NAVTEQ nieuwe, kwalitatief goede data bieden die overeenkomt met de omstandigheden in de echte wereld. Dit zorgt voor een veelzijdig en veelomvattend product.

"De integratie van NAVTEQ-kaarten in ESRI's StreetMap Premiumproduct tilt de gebruikerservaring naar een hoger niveau. Het product biedt namelijk nauwkeurige geografisch gecodeerde adressen, efficiënte routebepaling en uitstekende basiskaarten", zegt Roy Kolstad, vice president en general manager Enterprise Amerika bij NAVTEQ. "We zijn blij met deze belangrijke ontwikkeling omdat we werken aan een verdere samenwerking met de lijn van ESRI-producten."

(310 woorden)