Kansarme jongeren mogelijk niet op vakantie door vrijwilligerstekort


Zeilstichting Aeolus roept studenten op zich als vrijwilliger aan te melden

GRONINGEN, 20090316 -- Zeilstichting Aeolus heeft, net als vele andere organisaties, moeite met het vinden van vrijwilligers. Daarom roept zij studenten op om niet alleen aankomend weekend tijdens Make A Difference Day (MADD) vrijwilligerswerk te doen, maar komende zomer écht het verschil te maken voor de vele jongeren die in de problemen zitten. Zeilstichting Aeolus organiseert zeilkampen voor jongeren die in de verdrukking zitten of dreigen te raken. Dit gebeurt met een groep van ongeveer 120 vrijwilligers uit heel Nederland. Door een dreigend vrijwilligerstekort kunnen er komende zomer wellicht minder van deze jongeren op vakantie dan voorheen.

Eerder was al in het nieuws dat studenten steeds minder tijd hebben voor het besturen van studentenorganisaties. Maar het probleem blijkt breder te zijn en ook te reiken tot nevenactiviteiten naast hun studie in het algemeen. Voorzitter Jacco van Mersbergen: "Wij merken het bij Zeilstichting Aeolus in het aantal studenten dat zich aanmeldt als vrijwilliger. Een initiatief als MADD is dus erg gewenst, maar het verschil maken voor de jongeren die met ons op kamp gaan is lastig op één dag. Tijdens een van onze zeilweken met hen op de Friese wateren zien we deze jongeren wel vaak opbloeien."

De zeilkampen voor jongeren die Aeolus organiseert vinden plaats in de zomerperiode. Een periode waarin veel studenten het wat rustiger hebben met hun studie en dus meer tijd hebben om vrijwilligerswerk te doen. Jacco van Mersbergen: "Dat is precies waar wij op hopen. Wij snappen dat studenten dan zelf ook toe zijn aan vakantie en dat is meteen het mooie van vrijwilliger zijn bij Aeolus: onze vrijwilligers ervaren de zeilkampen als vakantie! Je kunt dus iets goeds doen voor jongeren die het moeilijk hebben terwijl je in de zon op een zeilboot zit, een ideale combinatie!"

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 31 maart aanmelden via www.meerdanzeilen.nl Op 31 maart is er een informatie-avond voor mensen die als organisator/koker mee willen op kamp. Op 4 en 5 april zijn de voorzeildagen voor mensen die mee willen als zeiler, geïnteresseerden moeten op één van deze twee dagen beschikbaar zijn.

Zeilstichting Aeolus