Ingezonden persbericht


Gennep, februari 2009

Vanaf 16 maart aanstaande tot 30 maart 2010 expositie van werken van beroemde Nederlandse kunstenaar Peter Diem

Als een wervelwind schildert Nederlands kunstenaar Peter Diem(1945), hij lèèft zijn kunst. Krachtige doeken, exponenten van zijn explosieve levensstijl. Zijn grote liefde ontdekt hij al vroeg. Aangekomen in de Verenigde Staten - Peter is net 20 jaar - komt hij in contact met Jason Berger, een bekende kunstenaar en ooit leerling van de grote schilder Henri Matisse. Berger is onmiddellijk vol vuur als hij de eerste werken van de jonge kunstenaar ziet, die op dat moment zijn hoofd financieel boven water houdt als lithograaf.

Diem schildert heftig, met grote gebaren. Koortsachtig, heftig en met krachtige streken worden enorme hoeveelheden verf op het doek aangebracht, desnoods rechtstreeks uit de tube en met twee handen tegelijk. Behalve vrolijke koeien en geschilderde reis - impressies werkt de Nederlandse kunstenaar Peter Diem vol overgave aan zijn kosmische thema`s. Amerika is te klein, zelfs de wereld is niet groot genoeg voor de energieke schilder die groeit naar Ùniversal Art`. De kosmische werken vallen snel op tijdens exposities en vestigen zijn naam in de prestigieuze Amerikaanse kunstwereld.

Na twintig jaar buitenland keert Peter Diem terug naar Nederland. Amsterdam is de plek van waaruit hij nu de wereld overtrekt op jacht naar kleuren en emoties. Alsof hij een gevecht tegen de tijd - Diem wil eeuwig leven -, vertaalt hij bij terugkomst zijn gevoel expressief in verf.

Verder zullen op zondag 15 februari aanstaande van 10.30 uur tot 17.30 uur de werken van Paul Megens uit Grubbenvorst in de schijnwerpers staan. Deze expositie is een week eerder dan u van ons gewend bent i.v.m. de carnaval die dit jaar op de laatste zondag van de maand valt. Wij zijn tijdens met de carnaval gewoon geopend en wensen alle carnavalvierders vanaf onze kant prettige dagen toe! Over onze verdere programmering van dit jaar en de speciale activiteiten omtrent ons tienjarig bestaan berichten wij u in onze volgende nieuwsbrieven!

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van deze kunstenaars te bewonderen! Tegelijkertijd kunt u ook de werken van onze andere kunstenaars bezichtigen waaronder Herman Brood, Johan Huijzer, Rob Franssen, Cornelis Schouten, Elsbeth Vermeer, Taj Devi en Ans en Ton Rijkers. Voor meer info kunt u bellen 0485-51 95 89 b.g.g. 06-51 62 60 32 of u stuurt een e-mail naar info@kunsthandel-gennep.nl Wij zijn zeven dagen per week geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond ook nog van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Kunsthandel Gennep

Roland en Linda Verpoort

Burg. Gilissenweg 57
6591 ZN Gennep
Tel: 0031 (0)485-51 95 89 B.G.G. (0)6-51 62 60 32
E-mail: info@kunsthandel-gennep.nl

---- --