Politie Hollands Midden

Hillegom - Politie gaat intensiever controleren op snelheid

Hillegom, 06-03-2009 o Vanaf maandag 16 maart gaat Politie Hollands Midden nog intensiever controleren op snelheid in Hillegom. Aanleiding van deze snelheidscontroles is een onderzoek van het politieteam Hillegom/Lisse onder inwoners over gevaarlijke verkeerssituaties in Hillegom.

Eind 2008 konden inwoners van de gemeente Hillegom bij de politie aangeven op welke plekken zij vonden dat er vaak te hard gereden wordt. Deze inventarisatie leverde zeven locaties op: de Weerlaan, de Meerlaan, de Weeresteinstraat, de Van den Endelaan, de Wilhelminalaan, de Beeklaan en de Hillinenweg. Op deze locaties gaven Hillegommers aan dat er verkeersonveilige situaties bestonden. De politie heeft vanaf augustus vorig jaar regelmatig op deze locaties op snelheid gecontroleerd. In totaal zijn er vanaf augustus 2008 tot december 2008 747 overtreders bekeurd voor te hard rijden.

Vanaf maandag 16 maart gaat de politie nog intensiever controleren op snelheid op deze locaties om de locaties weer verkeersveilig te krijgen. Dit gebeurt zowel door vaste cameras als door politieagenten met laserguns.

Bij elke kilometer die te hard gereden wordt, neemt de kans op een verkeersongeval met drie procent toe. Bij veel ongevallen speelt snelheid een hoofdrol of in ieder geval een bijrol. Iedere kilometer maakt de kans op een ongeval groter, of het letsel bij een ongeval ernstiger.