Provincie Noord-Holland

Kruising Bereklauw/Zeedijk in Monnickendam veiliger

6-3-2009

Tussen 16 maart en 9 april is de kruising voor verkeer van en naar de Bereklauw tijdens de werkzaamheden om de kruising veiliger te maken afgesloten.

Op 16 maart start de provincie Noord-Holland met de aanleg van een verkeersdrempel op de kruising van de Bereklauw te Monnickendam met de provinciale weg N518 (Zeedijk). Tegelijkertijd worden de twee bushaltes bij de kruising voorzien van aanpassingen om de bus toegankelijker te maken voor bijvoorbeeld mensen met een handicap.

Van 16 maart tot 7 april

Van 16 maart tot 7 april wordt alleen tussen 09.00 en 15.00 uur gewerkt. Tijdens de werkzaamheden zal op de Zeedijk (N518) een rijstrook beschikbaar blijven voor de doorstroming van het verkeer. Het autoverkeer wordt overdag in twee richtingen over één rijstrook geleid met behulp van verkeerslichten. s Avonds en in de weekenden is de weg voor verkeer in beide richtingen opengesteld. Ook afslaand verkeer van en naar de Bereklauw is voor 09.00 en na 15.00 uur mogelijk.

Nachtafsluiting Bereklauw van 7 tot en met 9 april

Op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 april werkt de aannemer van 20.00 uur tot 05.00 uur. Het kruispunt Bereklauw/ N518 is tijdens deze nachten volledig gestremd. Dit is nodig om de toplaag van de weg te kunnen frezen en om nieuw asfalt en belijning aan te kunnen brengen. Overdag zijn zowel de Bereklauw als de Zeedijk (N518) open voor al het verkeer.

Door deze afsluiting is er gedurende deze drie nachten - vanwege de beperkte capaciteit van de Pelserbrug in de Eilandweg - geen vrachtverkeer mogelijk richting Zuiderwoude, Uitdam en Marken. Er is helaas geen alternatieve route voor het vrachtverkeer.

Omleidingsroutes personenautos:

Personenautos kunnen de volgende omleidingsroutes volgen:
* Van en naar de wijk Bereklauw vanaf de N247: via Bernhardlaan- Pierebaan Houtrib en Zwaluwtong

* Vanuit Marken: Zuiderwoudergouw - Burgemeester Peereboomweg - Molengouw - Cornelis Roelestraat - Eilandweg.
* Naar Marken: Eilandweg - Zuideinde - Molengouw - Burgemeester Peereboomweg Zuiderwoudergouw.

De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Voor fietsers en voetgangers zijn beide wegen ook tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Nieuwsredactie