Gemeente Rotterdam

Nr. 12

13 maart 2009

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 16 t/m 22 maart 2009

Wethouder Kriens opent Vitaliteitswijzer

Maandag 16 maart om 12.30 uur opent wethouder Jantine Kriens (o.a. volksgezondheid) de Vitaliteitswijzer in de Oranjehof Lombardijen, Immanuel Kantstraat 2a. Bij de VitaliteitsWijzer kan iedereen terecht voor een preventief gezondheid- en welzijnsonderzoek en voor leefstijladviezen. De VitaliteitsWijzer biedt dus de mogelijkheid voor een medische èn een sociaalmaatschappelijke check-up. De VitaliteitsWijzer sluit aan op de VraagWijzer, waar mensen terecht kunnen met vragen over wonen, welzijn en zorg.

(Voor meer informatie: deelgemeente IJsselmonde, Peter van Druten, tel. 010 - 479 8299)

Wethouder Harbers slaat eerste paal Port City

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) slaat maandag 16 maart om 14.00 uur de eerste paal van het kantorencomplex Port City in de Rotterdamse Waalhaven. Het Port City concept bestaat uit vier kantoorgebouwen. Rondom de gebouwen wordt een houten 'scheepsdek' aangelegd waarop het publiek kan genieten van Rotterdamse havengezichten. Naast een kantorencomplex biedt het concept Port City ook ruimte voor een maritiem paviljoen, diverse sportfaciliteiten en kunst. De Rotterdamse Waalhaven ondergaat een grootscheepse transformatie. Mede door de aanleg van de Tweede Maasvlakte verplaatsen havenactiviteiten richting zee. Daardoor komt in oude havengebieden zoals de Waalhaven ruimte vrij voor nieuwe bedrijvigheid. De eerste paal van Port City wordt door de wethouder geslagen op Waalhaven Zuid Oost (Havennummer 2253).

(Voor meer informatie: Tie Schellekens, persvoorlichter Havenbedrijf Rotterdam 010 - 252 14 30)

Wethouder Grashoff opent RO Theaterweken

Woensdag 18 maart om 19.30 uur opent cultuurwethouder Rik Grashoff de RO Theaterweken in de Rotterdamse Schouwburg. Het RO Theater presenteert van 18 maart t/m 7 april in de schouwburg een festival met nieuwe voorstellingen en reprises van succesvol eerder werk, debatten, inleidingen, gezamenlijke maaltijden, optredens, films, feesten en live muziek.

(Voor meer informatie: RO Theater, Gerda Roest of Liet Lenshoek, tel. 010 - 404 6888)

Burgemeester Aboutaleb spreekt tijdens 10 jarig bestaan 'Meld Geweld'

Donderdag 19 maart bestaat stichting Meld Geweld 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan vindt vanaf 9.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis een bijeenkomst plaats met burgemeester Aboutaleb als gastheer en spreker. Voor de bijeenkomst zijn alle partners, sponsoren en vrienden van de stichting uitgenodigd. Zij worden die dag in het zonnetje gezet en krijgen een bijzonder geschenk uit handen van de burgemeester. Stichting Meld Geweld wil burgers bewustmaken van hun mogelijkheden tot actie wanneer zij getuige zijn van geweld, zonder zelf in gevaar te komen. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgebreid stilgestaan bij de campagnes van de afgelopen 10 jaar. De laatste campagne van Meld Geweld is de invoering van OK-punten. Bij een OK-punt kan iedereen terecht die getuige of slachtoffer is van straatgeweld of zich bedreigd voelt Tien jaar geleden gaf (oud-)burgemeester Ivo Opstelten het startsein voor de eerste campagne van Stichting Meld Geweld. Een decennium later neemt burgemeester Ahmed Aboutaleb het stokje over.

(Voor meer informatie: Jacqueline de Jong, Stichting Meld Geweld, tel. 010 - 425 3177)

Burgemeester Aboutaleb reikt certificaten 'Tweede Wereldoorlog in perspectief' uit

Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikt op donderdag 19 maart om 10.30 uur certificaten van het landelijke project 'Tweede Wereldoorlog in Perspectief' uit aan de leerlingen van middelbare school De Rotonde aan de Waghemakerestraat 11. Met het lesprogramma Tweede Wereldoorlog in Perspectief worden historische feiten en gebeurtenissen vertaald naar de situatie van vandaag. Tijdens dit project hebben Joodse en Islamitische studenten op verschillende scholen leerlingen les gegeven over de Tweede Wereldoorlog en het Midden-Oosten conflict. Met dit project wordt geprobeerd om het historisch besef bij de scholieren te stimuleren en wordt er gepraat over thema's als racisme, discriminatie en intolerantie. De leerlingen van De Rotonde ontvangen een certificaat als bewijs van deelname.

(Voor meer informatie: Saskia Selen, projectbureau Diversion tel. 020 - 5787997)

Wethouder Bolsius neemt sleutel super milieuvriendelijke inzamelwagen in ontvangst

Wethouder Lucas Bolsius (o.a. buitenruimte) neemt donderdag 19 maart om 10.30 uur de sleutel in ontvangst van één van de vijf super milieuvriendelijke inzamelwagens van Roteb op het parkeerterrein van café Rotterdam, Wilhelminakade 699. De inzamelwagens voldoen aan de EEV-norm 5 (Enhanced Environmentally friendly Vehicles). De EEV-motoren hebben een speciale roetfilter, die de hoeveelheid fijnstof (uitlaatgassen) met 50% verlaagt. Op deze manier levert Roteb een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van Rotterdam.

(Voor meer informatie: Grada van Essen, communicatie Roteb, tel. 010 - 267 76 31)

Wethouder Grashoff in debat met leerlingen over klimaatbeheersing

Vrijdag 20 maart om 13.30 uur neemt wethouder Rik Grashoff (cultuur en participatie) samen met Ali B deel aan een debat over klimaatbeheersing met de leerlingen van Melanchton Prinses Irene, Teldersweg 90. Naast dit debat staat een rapwedstrijd, een prijs voor het beste milieuproject en een optreden van Ali B op het programma. Rapper Ali B trekt langs middelbare scholen in Nederland met het project Switch Now om bij jongeren belangstelling te wekken voor klimaatbeheersing. Switch Now wordt mogelijk gemaakt door Eneco (Joulz) en het Rotterdam Climate Initiative.

(Voor meer informatie: Rotterdam Climate Initiative, Monique Speelman, tel. 010 -205 3711)

Minister Plasterk en wethouder Grashoff reiken Edison Pop Awards uit

Minister Ronald Plasterk (onderwijs, cultuur en wetenschappen) en cultuurwethouder Rik Grashoff reiken ieder 1 van de 6 awards uit tijdens de Edison Pop Awards op zondag 22 maart vanaf 20.30 uur in de hal van het World Trade Center aan het Beursplein. Er zijn awards voor de beste mannelijke en vrouwelijke artiest, de beste groep, de beste nieuwkomer en de beste kleinkunst- en comedy artiest. De al jaren bekende Edison Pop Awards uitreiking gaat een nieuwe uitstraling krijgen met aandacht voor eigentijdse muziek zoals urban en dance. Het evenement dient in drie jaar tijd uit te groeien tot een landelijk bekend platform en evenement dat hele spectrum Nederlandse popmuziek vertegenwoordigt.

(Voor meer informatie: programmamanager Creatieve Economie OBR, Jeannette Leete, tel. 010 - 205 3742)

En verder...

rijdt burgemeester Ahmed Aboutaleb op maandag 16 maart mee op de Rotterdamse Snerttram. De Snerttram rijdt al enkele jaren rond in Rotterdam en doet verschillende bekende plekken aan, zoals het Schielandhuis, de Kop van Zuid, historisch Delfshaven en de Kuip. Onderweg wordt een kom stevige erwtensoep geserveerd. De burgemeester vertrekt om 11.00 uur bij de tramhalte voor het Stadhuis (Coolsingel 40).

(Voor meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 22 66 19 17)

maakt burgemeester Aboutaleb op vrijdag 20 maart kennis met voetbalclub Excelsior, voorafgaand aan de wedstrijd Excelsior - FC Zwolle. Om 20.00 uur neemt de burgemeester plaats op de tribune om de voetbalwedstrijd te volgen. Stadion Excelsior is gevestigd aan de Honingerdijk 110.

(Voor meer informatie: Anja Pels, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 22 49 94 87)

noot voor de redactie/