Amsterdam Airport Schiphol

Published: 13:41 16.03.2009 GMT+1 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Schiphol roept partijen schoonmaakbranche op conflict te beslechten

Schiphol, 16 maart 2009

Vanochtend heeft er tussen Jos Nijhuis, president directeur van Schiphol Group, en Wim Mul, directeur Personeelszaken, met de werknemers van de schoonmaakbedrijven op Schiphol en het FNV een gesprek plaatsgevonden. In dit gesprek heeft Jos Nijhuis aangegeven, dat hij de schoonmaakbedrijven heeft opgeroepen om weer in gesprek te gaan met de werknemers om het te lang voortslepende arbeidsconflict op te lossen.

"Waar we kunnen bijdragen om dit conflict op te lossen zullen we dat doen. Maar Schiphol kan en zal niet treden in CAO afspraken tussen schoonmaakbedrijven en de vakorganisaties. Dat is waar beide partijen uit moeten komen," aldus Jos Nijhuis.

Met 47,4 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2008 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 99 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 262 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 65.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl