Politie Amsterdam-AmstellandDonken man op snorfiets / Dronken man in parkeergarage / Beginnend bestuurder voor 2e keer met drank op achter het stuur / Paternostersteeg / Waterlooplein / Ceintuurbaan (16/03/09)

De politie heeft woensdagavond rond zeven uur een 40-jarige man aangehouden, omdat hij slingerend reed op een snorfiets in de Paternostersteeg. De bestuurder sprak met dubbele tong en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. Op het politiebureau moest een arts worden ingeschakeld voor het afnemen van bloed, omdat de man niet in staat was goed te blazen. Ook bleek dat de man reed met een ongeldig rijbewijs. Na verhoor is de verdachte heengezonden. In afwachting van de resultaten van de bloedproef wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmiddag om halfeen treft de politie in een parkeergarage aan het Waterlooplein een personenauto aan met draaiende motor. Achter het stuur zat een 23-jarige man uit Amsterdam. De beginnend bestuurder was dronken achter het stuur gestapt en blies op het politiebureau 680 ug/l. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur opgelegd.

Een 22 jarige bestuurder van een personenauto uit Amsterdam is vannacht aangehouden omdat hij een rood licht negeerde en met forse snelheid reed over de Ceintuurbaan. Op het politiebureau blies deze beginnend bestuurder 625/ug/l. Dit leidde tot een rijverbod van negen uur. Het is de tweede keer dat deze automobilist met drank op achter het stuur zat. De verdachte zal zich moeten verantwoorden bij justitie.