Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 16 maart 2009

Goede Doelen Project Dam tot Damloop doorslaand succes

De Dam tot Damloop is al jaren het grootste hardloopevenement van Nederland. Sinds 2006 vormt het Dam tot Dam Goede Doelen Project een belangrijk onderdeel van het evenement. Het doel van het project is dat de deelnemers niet alleen voor zichzelf lopen, maar via de aangesloten goede doelen ook voor het welzijn van minder bevoorrechte mensen. Een schot in de roos, want de duizenden lopers liepen afgelopen jaar ruim ¤ 500.0000,- bijeen voor 42 goede doelen. 'Schitterend om met ons evenement op zo'n manier blijk te kunnen geven van onze maatschappelijke betrokkenheid', aldus organisator Le Champion.

Goede Doelen Project 2009
Tijdens het 25-jarig jubileum van de Dam tot Damloop zal een vervolg worden gegeven aan dit succes. In het kader van de jubileumeditie vindt voorafgaand aan Nederlands grootste hardloopevenement op zondag 20 september eenmalig op zaterdag 19 september de Dam tot Dam by night plaats. Voor de goede doelen betekent dit dat door de extra startplaatsen op zaterdag nog meer geld bij elkaar kan worden gelopen.

Vanaf 1 april 2009 is inschrijving voor de Dam tot Damloop mogelijk en kunnen ook de goede doelen zich weer voor het project aanmelden. De meeste goede doelen kiezen ervoor met teams aan de Dam tot Dam Businessloop deel te nemen. Voor deze goede doelen teams is een speciaal startvak opgesteld vóór de grote massa. Deelnemers die voor één van deze teams willen lopen, kunnen zich ook vanaf 1 april aanmelden bij de goede doelen die bekend worden gemaakt op www.damloop.nl.

Daarnaast kunnen natuurlijk ook alle individuele deelnemers hun beste beentje voorzetten voor het goede doel. Via www.damloop.nl is een sponsorformulier beschikbaar, waarmee de deelnemers sponsorgelden kunnen verzamelen voor een zelf uit te kiezen goede doel.

Alle goede doelen wordt de mogelijkheid geboden zich te presenteren aan het publiek tijdens het evenement. Diverse goede doelen zullen ook hun ambassadeurs inzetten om zoveel mogelijk aandacht te verkrijgen van de lopers en de media. Een aantal bekende Nederlanders zal in dit kader aan de start verschijnen om zelf mee te lopen of een startschot te lossen.

Alle ingrediënten zijn dit jaar wederom aanwezig om, met de hulp van alle deelnemers, de opbrengst van 2008 te overtreffen.

Noot aan de redactie (