GTI NV

Interxion kiest weer GTI voor uitbreiding datacentrum

Bunnik, 16 maart 2009

Combinatie 'snel en betrouwbaar' maakten het verschil

GTI heeft een vervolgcontract in de wacht gesleept voor de 2e fase van het nieuwe Interxion 'AMS 5'-datacentrum op Schiphol-Rijk. Het datacentrum is Interxions vijfde datacentrum en brengt het totaal aantal datacentra op 24 vestigingen in 13 steden in heel Europa. GTI's nieuwe contract betreft een uitbreiding met maar liefst 1100 m2 extra vloerruimte en de bijbehorende uitrusting. GTI legt op dit moment de laatste hand aan de eerste fase van het centrum. In slechts zeven maanden tijd toverde zij een bestaand gebouw om in een zeer hoogwaardig datacentrum. De combinatie van implementatiesnelheid met zeer betrouwbare installaties gaf de doorslag bij de opdrachtverlening. In deze tweede fase is GTI wederom verantwoordelijk voor alle bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatiewerkzaamheden.
Met het contract is voor Interxion een significantie investering gemoeid. De oplevering van de tweede fase staat in mei 2009 gepland.

Energy efficiency
Om haar klanten te verzekeren van 24-uursbeschikbaarheid, stelt Interxion de hoogste eisen op het gebied van beveiliging en (nood)stroomvoorziening. Energievoorziening en koeling zijn hiervoor kritieke succesfactoren. Interxion levert extreem hoge capaciteiten in de datacentra zodat klanten de nieuwste servers met hoge configuratiecapaciteit kunnen laten lopen. Door gebruik te maken van 100% groene energie worden ook de mogelijke milieu-effecten hiervan aangepakt. Elke kWh is gegarandeerd afkomstig van wind, biomassa of waterkracht.
Interxion en GTI werkten ook samen om een datacentrum zo energie-efficiënt mogelijk te maken. Dankzij de koppeling tussen elektrisch vermogen en koeling, vindt een optimale regeling van installaties plaats en zorgt het datacentrum voor een optimaal en effectief energieverbruik.

"De vraag naar ruimtes met hoge capaciteit en hoge beschikbaarheid neemt verder toe in onze sector, daarom is snelheid essentieel, maar zijn ook kwaliteit en efficiency van vitaal belang", aldus Interxion Netherlands MD Michael van den Assem. "Dankzij de professionaliteit en expertise van GTI zijn we in beide doelstellingen geslaagd in de beginfase van de uitbouw van het AMS5-datacentrum en gaan we uit van een vergelijkbaar succes in de tweede fase".

Leider in een groeimarkt
Ruud Majenburg, lid van het Executive Team en Algemeen Directeur GTI marktsegment- en specialistische bedrijven: "Door de snel toenemende vraag naar datadiensten is de markt van onafhankelijke datacentra een sterke groeimarkt. Dit uit zich in de bouw van nieuwe centra en de modernisering van bestaande. Als technisch dienstverlener en specialist op het gebied van energy efficiency zijn wij in staat om snel en professioneel de volledige bouw van datacentra voor onze rekening te nemen. Met een reeks succesvolle opdrachten in portefeuille hebben we een Europees leidende positie verkregen. Met grote internationale klanten als Interxion bouwen GTI en GDF SUEZ al ruim 150.000 m2 aan datacentra in Europa. Wij beschouwen dat als een teken dat de klant onze expertise herkent en erkent."
---