Ingezonden persbericht


Persbericht

Piep! zet slotoffensief in op de Dam

Omroep Piep! die zich warm loopt als eerste publieke omroep voor dieren, natuur en milieu, heeft vandaag een slotoffensief gelanceerd op de Dam in Amsterdam. Dat was georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers op initiatief van Annette Wijdom van Fafa International.

Piep moet voor 1 april de 50.000 leden halen om zich te kunnen kwalificeren als aspirant-omroep.

Op de Dam schilderden bekende Nederlanders als Georgina Verbaan, Tony Neef, Joke de Kruif, Antje Monteiro ,Rosanna Kluivert, Yvonne Kroonenberg en Mensje van Keulen hun favoriete dier.

De schilderijen zullen worden verloot onder de leden van Piep die nieuwe leden aandragen!

Ook werd er druk geworven onder passanten door vrijwilligers in dierenpakken.

De toestroom van nieuwe leden is in een stroomversnelling gekomen nadat Piep zich verzekerde van de steun van een groot aantal dierenbeschermingsorganisaties. Wie via een oproep van een dierenbeschermingsorganisatie lid wordt, steunt daarmee meteen een concreet dierendoel, omdat Piep 70% van de eerste jaarcontributie doneert aan de betreffende organisatie.

Deze week zal Karen Soeters de eerste cheque van duizenden Euro's uitreiken aan de beheerders van koeienopvang De Leemweg. Andere dierendoelen zullen volgen.

Karen Soeters: "we liggen op schema met de werving, maar doen niet mee aan het tussentijds armpje drukken tussen de nieuwe omroepen. De enige stand die relevant is, is de stand van het aantal leden op 31 maart. En daar zijn we optimistisch over!"

Onderstaand een foto van de activiteiten van vandaag op de Dam.

Persinfo: Karen Soeters, voorzitter Piep! / 06 42296980

Foto credit: www.tzemoi.com

Bijschrift foto 1: van links naar rechts Rosanne Kluivert, Joke de Kruif, Annette Wijdom, Georgina Verbaan en Karen Soeters (voorzitter omroep Piep)

Bijschrift foto 2: Yvonne Kroonenberg