( BW)(IL-WORLD-WATER-FORUM) 5e World Water Forum over waterproblemen op de planeet

Business Editors

CHICAGO--(BUSINESS WIRE)--Feb 23, 2009-- Meer dan 10.000 deelnemers verwacht op de conferentie in Istanboel die gericht zal zijn op wereldwijde waterproblemen

Het 5e World Water Forum, het grootste watergerelateerde evenement ter wereld, wordt gehouden in Istanboel, Turkije van 16-22 maart 2009, met als doel op internationaal niveau aandacht vragen voor de wereldwijde watercrisis. Het Forum wordt elke drie jaar gehouden en wordt bezocht door partijen van over de hele wereld die duurzame oplossingen proberen te vinden voor de mondiale waterproblematiek. Met meer dan 3000 deelnemende organisaties en meer dan 10.000 deelnemers zullen dit jaar internationale staatshoofden, vertegenwoordigers van de Verenigde Naties, ministers, parlementariërs, lokale autoriteiten en andere overheidsfunctionarissen deelnemen, alsmede waterprofessionals, activisten en andere geïnteresseerde partijen. Tijdens het Forum dat dit jaar wordt gehouden zal het United Nations’ World Water Development Report worden gepresenteerd dat inzicht geeft in zoetwaterbronnen.

Volgens het United Nations Environment Programme zal in 2025 tweederde van de planeet leven in een situatie van watertekort als de huidige consumptiepatronen blijven bestaan. “Het einddoel van het 5e World Water Forum Istanbul 2009 is het motiveren tot actie gericht op verbetering van het management van waterbronnen in de wereld,” aldus Prof. Dr. Oktay Tabasaran, de secretaris-generaal van het Forum. “Dit kan alleen worden gedaan door mensen bewuster te maken van het belang van watergerelateerde problemen. Dat moet echter worden gevolgd door maatregelen zoals wetgeving en financiering, die door het Forum worden bevorderd.”

Dit jaar zal het World Water Forum in het kader van haar Green Forum Initiative een boom planten voor elke deelnemer. Bovendien heeft de Istanbul Water Consensus “Champion Cities” gedefinieerd die de handen ineenslaan in hun commitment aan waterbronnenmanagement in het licht van wereldwijde veranderingen. De Champion Cities zijn Brisbane, Australië; Stuttgart, Duitsland; Wenen, Oostenrijk; Parijs en Straatsburg, Frankrijk; Rotterdam, Nederland; Buenos Aires, Argentinië; Lausanne, Zwitserland; en Istanboel, Turkije.

Turkije biedt een unieke setting voor het Forum dat dit jaar wordt gehouden door haar positie als kruispunt tussen continenten, regio’s, culturen en civilisaties, in overeenstemming met het thema van het Forum, “Bridging Divides for Water.”

World Water Forum

Het World Water Forum is de internationale ontmoetingsplaats voor het delen van complete oplossingen voor waterproblemen. Bezoek voor meer informatie www.worldwaterforum5.org.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

voor het 5e World Water Forum
Lauren Kamm
+ 1 312-245-9805 USA
lauren@alpaytac.com