Provincie Noord-Holland

50 pannavoetballen voor Zuid-Afrikaanse jeugd

16-3-2009

Gedeputeerde Sascha Baggerman heeft deze week in Zuid-Afrika namens de provincie Noord-Holland 50 pannavoetballen aangeboden aan de lokale projecten SCORE en Stars in their Eyes. Ze bezocht de projecten tijdens een studiereis voor het Olympisch Plan 2028.

Het project SCORE geeft jonge kinderen in de townships van Kaapstad de kans om te sporten. Ook krijgen ze voorlichting over aids. Stars in their eyes zorgt ervoor dat voetbaltrainers in Zuid-Afrika van Nederlandse trainers een opleiding krijgen. Zo was Foppe de Haan aanwezig om trainingcursussen te verzorgen.

Sascha Baggerman: Het is zo goed om te zien dat deze jonge kinderen door sport en spel hun talenten kunnen ontwikkelen, sportwaarden leren en uit de criminaliteit blijven. Vooral de vrolijkheid en de hoop op een goede toekomst die deze jongeren hebben is geweldig om te zien. Samen met Sportservice Noord-Holland willen we het Pannavoetbal onder de aandacht brengen in Zuid-Afrika. Ik heb ze de spelregels uitgelegd en met de nieuwe ballen kunnen ze meteen aan de slag!

Panna is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje dat met 1 tegen 1 tot 4 tegen 4, maar bij voorkeur met 2 tegen 2 wordt gespeeld. Naast natuurlijk scoren is het de bedoeling om met behendige voetbaltrucs de tegenstander af te troeven en vooral door de benen te spelen. Hiervoor zijn er speciale pannaballen.

Baggerman bezoekt Zuid-Afrika voor het Olympisch Plan 2028. Nederland wil in dat jaar Olympische Spelen organiseren. Ze maakt deel uit van een werkgroep die hierover aanbevelingen gaat doen aan het Ministerie van VWS. Dit ministerie heeft de studiereis naar Zuid Afrika georganiseerd.

PL pannavoetballen

Nieuwsredactie