De Haagse Hogeschool

Gewoon doen?!

Intreerede nieuwe lector Revalidatie Arend de Kloet, dinsdag 17 maart 2009 Op dinsdag 17 maart 2009 van 15.30 â 16.45 uur houdt drs. Arend de Kloet zijn intreerede als nieuwe lector Revalidatie aan De Haagse Hogeschool. Rode draad in zijn verhaal is dat niet aangeboren hersenletsel (NAH) veel meer aandacht in de zorg en het beroepsonderwijs verdient. Iedereen moet in de maatschappij gewoon mee kunnen doen, ook jongeren met niet aangeboren hersenletsel. U bent van harte uitgenodigd de intreerede bij te wonen.

Het lectoraat Revalidatie: âmeedoen met beperkingenâ (participatie van jongeren met niet aangeboren hersenletsel) is een bijzonder lectoraat dat door Sophia Revalidatie met De Haagse Hogeschool is gestart. Niet aangeboren hersenletsel (NAH) verdient veel meer aandacht: in de zorg, het beroepsonderwijs en in de maatschappij. Het lectoraat gaat hiervoor zorgen, vooral gericht op de gevolgen van NAH op sociaal en maatschappelijk participeren. Jongeren met NAH staan hierbij centraal, zij zullen zelf ook nadrukkelijk participeren in het ontwerpen van plannen en uitvoeren van activiteiten.

Onderzoek, innovatie en kennisontwikkeling van het lectoraat moeten leiden tot gerichte verbeteringen en veranderingen in het zorgaanbod en beroepsopleidingen, maar moeten ook sociaal en maatschappelijk âmeedoenâ bevorderen en ondersteunen. Ook voor kinderen, jongeren en volwassenen met andere (lichamelijke) beperkingen zullen deze resultaten van belang zijn. Het lectoraat wil uitgroeien tot een regionaal kennis- en expertisecentrum met landelijke en internationale partners.

Arend de Kloet is per september 2008 benoemd tot lector van dit lectoraat. Hij werkt tevens als orthopedagoog en gezondheidszorgpsycholoog bij Sophia Revalidatie, onder andere bij de onlangs gestarte polikliniek voor jongeren (tot 25 jaar). De afgelopen 10 jaar heeft hij kunnen investeren in het aanbod van de kinderafdeling in Den Haag en is hij betrokken bij de ontwikkeling van en het onderzoek naar nieuwe behandelmethoden en instrumenten.

Programma 15.00 uur Ontvangst met koffie en thee 15.30 uur Welkom door Pim Breebaart, voorzitter College van Bestuur van De Haagse Hogeschool, en Eric Boldingh, lid Raad van Bestuur van Sophia Revalidatie 15.45 uur Gewoon doen?! Intreerede â Arend de Kloet, lector Revalidatie: 'meedoen met beperkingen' (participatie van jongeren met niet aangeboren hersenletsel) 16.30 uur Bert van Alphen: âGewoon doenâ in Den Haag - Wethouder Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Gemeente Den Haag 16.45 uur Receptie met muzikaal intermezzo

De intreerede wordt in de aula van de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool gehouden, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag