Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie AZV&F vergadert 17 maart

Vanaf 20.00 uur vergadert de commissie Algemene Zaken, Veiligheid en Financiën in de raadzaal, Groene tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken. Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda


1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Ontwikkelingen Verbeteringen Rotterdamse bestuursmodel
5. Vragenhalfuur

6. Voortgangsrapportage commissie AZV&F

7. Programma communicatie verkiezingen 2010
8. Vaststelling verslag en actiepuntenlijst AZV&F van 3 februari 2009
9. Ingekomen stukken

10. Agendavorming commissie AZV&F

11. Sluiting

Verkiezingen 2010 (agendapunt 7)
De (deel)gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 werpen hun schaduwen vooruit. Op 17 maart aanstaande praat de commissie Algemene Zaken over de communicatie rondom deze verkiezingen. Naast alle officiële en wettelijk voorgeschreven bekendmakingen over het aanmelden van politieke partijen, inleveren van kandidatenlijsten, stemmen bij volmacht en meer formele maar belangrijke zaken is het wederom de bedoeling dat de partijen die in IJsselmonde mee gaan doen aan de verkiezingen de stemmers duidelijk gaan maken wat zij de komende jaren in petto hebben voor hen. Voorgesteld wordt onder andere om in de twee maanden voor de verkiezingen op tour te gaan door de deelgemeente en zowel eigen bijeenkomsten te organiseren als zich te laten uitnodigen op bijeenkomsten die in buurtaccommodaties en verenigingsgebouwen worden georganiseerd. Bij de verkiezingen van 2006 is gestart met een intensieve inzet van internet door een nieuwe website in te richten: www.ijsselmondekiest.nl. Deze zal ook dit keer worden gebruikt. Maar het voorstel is om het gebruik van internet uit te breiden met een You tube kanaal in de hoop hiermee vooral ook de jongere eerste keer stemmers beter te bereiken. Verder voorziet het voorstel in verschillende publicaties, zowel op papier huis aan huis, als op het internet. Op de avond van de verkiezingsdag wordt er een bijeenkomst georganiseerd waarop iedereen de uitslagen kan volgen. En als na de verkiezingen de uitslagen zijn omgezet in een nieuwe raad en een nieuw dagelijks dan worden deze uitgebreid voorgesteld aan de bewoners van IJsselmonde.