Gemeente Bodegraven

Informatieavond 17 maart: Stoppen met roken training "Pakje Kans"

De GGD Hollands Midden en ZorgBrug organiseren vanaf 17 maart 2009 weer een stoppen met roken training: "Pakje Kans". In deze training komen mensen in groepsverband negen keer bijeen om binnen 12 weken helemaal te stoppen met roken. Na een goede voorbereiding stoppen de deelnemers met roken op de derde bijeenkomst met hulp van een ervaren trainer en collega-deelnemers. De training houdt je motivatie op peil en leert je technieken aan om met moeilijke momenten om te gaan. De groep bestaat gemiddeld uit 12 personen.

Grote kans op succes
De training Pakje Kans is één van de hoogst scorende ondersteuningsmethoden en maakt de kans op succes ruim driemaal groter dan stoppen-met-roken op eigen kracht. Uit onderzoek blijkt dat na de training 70-80% van de deelnemers gestopt is met roken. Na een jaar laat 20-30% de tabak nog steeds links liggen.
Deelnemers van voorgaande trainingen raden de training aan met de volgende uitspraken: "Je staat er niet alleen voor, in groepsverband kun je elkaar stimuleren!" en "Gemotiveerde docenten geven goede adviezen en verzorgen een duidelijke stoppen-met-roken planning" en "Ik ben door deze training geen roker meer, gelukkig".

Deelnemen
De training kost EUR 133,- voor leden van Vierstroomzorgring en EUR 145,- voor niet-leden.

Let op: veel verzekeraars geven korting op deze bijdrage. Informeer hiervoor bij uw eigen verzekeraar.
Op dinsdagavond 17 maart om 19:00 uur vindt een gratis en vrijblijvende informatiebijeenkomst over de training "Pakje Kans" plaats bij Vierstroomzorgring in vergaderzaal 7 aan de Antwerpseweg 7 te Gouda. Een bezoek aan deze informatieavond verplicht u niet tot het volgen van de Pakje Kans training. Op dinsdag 31 maart start de cursus.
Aanmelden en opvragen van informatie kan via telefoonnummer: (0182) 545 646 of AGZ_Secretariaat_Gouda@ggdhm.nl of klik hier voor meer informatie over de cursus.