Presentatie cijfers en achtergrond over buitenlandse investeringen in Nederland

Het ministerie van Economische Zaken helpt via de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) buitenlandse bedrijven met het opzetten van hun activiteiten in Nederland. Vanuit kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Azië en de Golfregio, voorziet de NFIA buitenlandse bedrijven van informatie, strategisch perspectief en praktische hulp bij het betreden van de Europese markt via Nederland.

Buitenlandse investeringen vormen een belangrijk onderdeel van de Nederlandse economie. Zij zorgen voor een extra impuls in innovatie en onderzoek, werkgelegenheid en versterking van Nederland als 'Gateway to Europe'. Buitenlandse investeringen zetten Nederland op de kaart en zorgen voor een versterking van de Nederlandse economische structuur.

Op dinsdag 17 maart 2009 presenteert de NFIA haar resultaten over 2008. Ook wordt een vooruitblik gegeven op de verwachtingen voor 2009. Staatssecretaris Heemskerk (Buitenlandse Handel) geeft tijdens deze bijeenkomst een toelichting op de resultaten, mede in het licht van de economische crisis. Bas Pulles, hoofd van de NFIA, geeft een achtergrond op de resultaten. Zowel staatssecretaris Heemskerk als Bas Pulles zijn na hun inleiding beschikbaar voor vragen.

Locatie: ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag (zaal 029)

Het programma op 17 maart 2009 ziet er als volgt uit:

12.15-12.30 uur: Aanmelding en ontvangst
12.30-13.00 uur: Inleiding staatssecretaris Heemskerk 13.00-13.30 uur: Vertrek staatssecretaris Heemskerk en inleiding Bas Pulles

U bent van harte uitgenodigd bij de presentatie van de NFIA-resultaten 2008 aanwezig te zijn.

Noot voor redacties (