Gemeente Soest

.

WhoZnext team uit de startblokken

13 maart

Zes leerlingen van het Soester en Baarns voortgezet onderwijs gaan vanaf 17 maart van start met het voorbereiden van `WhoZnext', een groot tweejaarlijks sportevenement voor en door jongeren.

Het evenement wordt elke twee jaar afwisselend in Baarn en Soest georganiseerd. Deze keer vindt WhoZnext plaats in Baarn op vrijdag 18 september. Het WhoZnext-team wordt dinsdag 17 maart gepresenteerd tijdens een startbijeenkomst in Baarn in het clubgebouw van de Baarnse Mixed Hockey Vereniging (BMHV) op Sportpark Ter Eem.

Daarbij zijn ook de wethouders sport van Baarn en Soest, de docenten Lichamelijke Opvoeding en de schooldirecteuren van de Waldheim Mavo, het Griftland College en Het Baarnsch Lyceum aanwezig om het team sterkte te wensen.

Doelstelling WhoZnext

Jongeren weten zelf het beste wat jonge mensen leuke sportactiviteiten vinden. Dat is het uitgangspunt van WhoZnext. Een door jongeren zelf georganiseerd sportevenement zal dan ook het beste aanslaan. De WhoZnext aanpak is door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) ontwikkeld.

De aanpak bestaat uit het samenstellen van een team van jongeren en het onder begeleiding van een coach organiseren van een sportactiviteit. In Baarn en Soest hebben de docenten Lichamelijke Opvoeding van de Waldheim Mavo, Het Baarnsch Lyceum en het Griftland College leerlingen benaderd om lid te worden van het team. De coaching wordt verzorgd door stagiaires en medewerkers sport van de gemeenten Baarn en Soest.

WhoZnext 2009

Op 17 maart gaat alweer de vierde editie van WhoZnext van start. In 2007 organiseerde het WhoZnext-team in Soest een sportevenement genaamd "Mission Olympic" voor ongeveer 1100 leerlingen.

In 2009 verhuist het evenement weer naar Baarn. De locatie is reeds bekend, het evenement vindt plaats op en rond de hockeyvelden van BMHV. De inhoud van het programma zal door de leerlingen bepaald worden.