Persuitnodiging: op weg naar een duurzame veehouderij

Ook in de melkveehouderij kunnen dierenwelzijn, diergezondheid, milieu en economie goed met elkaar samengaan. Dinsdag 17 maart overhandigt de Animal Sciences Group het resultaat van het project 'Kracht van Koeien' aan minister Gerda Verburg. Kracht van Koeien is één van de projecten Ontwerpen voor Systeeminnovatie die door de Animal Sciences Group van Wageningen Universiteit en Researchcentrum worden uitgevoerd.

Het project Kracht van Koeien presenteert vier ontwerpen voor een duurzame melkveehouderij die laten zien dat in de melkveehouderij dierenwelzijn, diergezondheid, milieu en economie met elkaar te verenigen zijn. De ontwerpen laten zien hoe dit gerealiseerd zou kunnen worden; ze dienen als inspirerende wegwijzer op weg naar een duurzame veehouderij. Het uitgangspunt is dat er een omslag in denken en doen in de hele sector nodig is; een systeeminnovatie.

Eerdere projecten voor vleesvarkens (Comfort Class) en legkippen (Het Rondeel en De Plantage van het project Houden van Hennen) hebben al laten zien dat de ontwerpen hebben geleid tot beweging in de sector; er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan tussen partijen en het idee dat economie niet tegenover milieu en dierenwelzijn hoeft te staan werd kracht bijgezet.

U bent van harte welkom op dinsdag 17 maart, lokatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag. Aanvang: 11.15 uur.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed