Gemeente Schiedam


Maart 2009

Wethouder Groene geeft Oosthuis aan bewoners

11 maart 2009

Wethouder Maarten Groene opent op dinsdag 17 maart het Oosthuis in Schiedam Oost. Hij geeft op symbolische wijze het Oosthuis aan de bewoners door het pand te verlaten zonder zich te laten vergezellen door de daar aanwezige bewoners. Schiedammers uit Oost zijn vanaf 17.45 uur van harte welkom bij de opening.

Het Oosthuis is meer dan een ruimte met een doorverwijsfunktie en een rek met folders. Het is namelijk voor en van de bewoners uit Oost. Het moet bewoners de gelegenheid geven contacten te leggen met andere bewoners en informatie en hulp te krijgen over allerlei onderwerpen waar ze in het dagelijks leven tegen aan lopen. Een plek waar je binnen loopt, je je op je gemak voelt, en met elke vraag terecht kunt, een plek, waar actieve bewoners aanwezig zijn die je graag verder helpen.

Actieve bewoners
Het Oosthuis wordt gedraaid door vrijwilligers die ondersteund worden door verschillende organisaties, waaronder de bewonersvereniging en het opbouwwerk. De actieve bewoners van het Oosthuis hebben aangegeven dat zij het zeer belangrijk vinden dat verschillende organisaties hun steentje gaan bijdragen aan het Oosthuis. Zo wordt er bijvoorbeeld gedacht aan spreekuren, o.a. van Irado, de sociaal raadslieden de politie en Toezicht en Handhaving. Er komen voorlichtingsbijeenkomsten en natuurlijk is er ruimte voor het gezellige kopje koffie. Er is een koffie-inloop op de dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 en savonds 19.00 tot 21.00 uur. Er is een groep van negen actieve bewoners die mee helpen met de inloop.

Klik hier voor meer informatie.