Gemeente Purmerend

Gemeente Purmerend gaat opschonen

16 maart 2009

Hele week in teken van zwerfvuil

Komende week is het de week van 'Nederland Schoon'. Ook de gemeente Purmerend doet mee aan deze actie. De hele week door gaan wijkteams op stap om verschillende plekken in de stad schoon te maken. Zaterdag 21 maart wordt tijdens de Landelijke Opschoondag samen met inwoners van Purmerend opgeruimd.

De acties van de wijkteams op een rijtje:

* Dinsdag 17 maart: De wijkteams bundelen de krachten en prikken de omgeving van de driegrote stations schoon. Tijdstip: 8.00 uur tot 12.00 uur.

* Woensdag 18 maart: Alle basisscholen van Purmerend zijn benaderd. Kinderen kunnen vanaf 13.00 uur een vuilniszak ophalen op het wijkkantoor en deze tot 16.00 uur weer gevuld inleveren in ruil voor een presentje . De gemeente stelt hesjes, grijpers, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar.

* Donderdag 19 maart: De wijkteams gaan weer samen aan de slag en nemen het Leeghwaterpark onder handen. Er wordt gebruik gemaakt van bladblazers, bosmaaiers en een veegmachine. Tijdstip: 8.00 uur tot 12.00 uur.

* Vrijdag 20 maart: basisschool Willem Eggert en een aantal wijkconciërges maken samen de buurt schoon. Ook geeft een veegmachine een demonstratie.

Daarnaast prikken de wijkteams de groenstroken schoon langs doorgaande wegen, zoals langs de Jaagweg richting McDonald's in de Gors en de Churchillaan in Overwhere. Tijdstip: 8.00 uur tot 12.00 uur.

De actieweek wordt op zaterdag 21 maart afgesloten met de Landelijke Opschoondag. De wijkteams assisteren dan inwoners van Purmerend, die hun eigen wijk vrij maken van zwerfvuil. Ook de wethouders dragen op deze dag hun steentje bij.