Gemeente Delft

Persuitnodiging Gemeente Delft

Op dinsdag 17 maart 2009 vinden op twee plekken in de stad acties plaats met basisscholen in het kader van de landelijke campagneweek van Nederland Schoon. De leerlingen van de Oostpoortschool gaan zelf aan de slag om hun speelomgeving schoon te maken. De leerlingen van De Horizon worden in het zonnetje gezet voor hun wekelijkse opruimwerk in de Gilliswijk.

Vertegenwoordigers van de pers zijn hierbij van harte welkom.

Oostpoortschool

Circa 50 leerlingen van groep 7 en 8 gaan met prikkers en grijpers van de gemeente aan de slag om twee speelplekken in de omgeving van de school (aan 't Carto en het Hartjesveld) schoon te maken. Met deze gezamenlijke actie van de school en de gemeente dragen ook de leerlingen hun steentje bij aan het verbeteren van de buurt.

Datum: dinsdag 17 maart 2009

Tijdstip: tussen circa 13.15 en 15.15 uur.

Locaties: - Oostpoortschool (Oosteinde 6)


- speelplek aan 't Carto


- speelplek tussen Oranjestraat en Hopstraat (Hartjesveld)

Basisschool De Horizon

De leerlingen van groep 7 en 8 worden in het zonnetje gezet voor hun inzet om elke woensdagmiddag, samen met Woonbron en de gemeente, met een groepje de wijk een stuk netter te maken. Dit doen zij al sinds november 2008.

De leerlingen gaan eerst luisteren naar een presentatie van Sabine Harmes van Atelier Favela, die in Rio de Janeiro met de lokale bevolking kunstwerken maakt van afval. Aansluitend krijgen de leerlingen namens de gemeente een presentje uitgereikt als dank voor hun inspanningen.

Datum: dinsdag 17 maart 2009

Tijdstip: vanaf 13.15 uur (groep 8) en vanaf 14.15 uur (groep 7A/7B)

Locatie: BS De Horizon, Brahmslaan 40

Deze acties sluiten aan de bij de landelijke week van Nederland Schoon en zijn onderdeel van het zwerfafval-plusproject dat de gemeente uitvoert tot augustus 2010. Dit is een project in het kader van Duurzaam Delft.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft