Politie Hollands Midden

Datum: 17 maart 2009

Hillegom Snelheidscontroles Op maandag 16 maart 2009 is door het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden een snelheidscontrole gehouden op de Weeresteinstraat (N 208) en de Weerlaan in Hillegom. Er is gecontroleerd van 16.20 tot 21.10 uur. Op de Weeresteinstraat werd met een lasergun op snelheid gecontroleerd. Hierbij werd één bekeuring uitgeschreven. Deze automobilist reed 75 km/h, terwijl daar 50 km/h is toegestaan. Bij deze snelheidscontrole is ook een onopvallende motorfiets ingezet. Met deze onopvallende motorfiets zijn ook 7 bekeuringen voor het niet handsfree bellen uitgeschreven. Deze bestuurders hebben direct een bekeuring gekregen. Eén van hen bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. Ook hier is proces-verbaal van opgemaakt.

Op de Weerlaan is met een radarauto op snelheid gecontroleerd. Van de 1.625 bestuurders reden er 249 harder dan de toegestane 50 km/h. De hoogste metingen bedroegen 117 km/h (een motor) en 101 km/h (een personenauto). Politie Hollands Midden is blij dat bijna 85% van de automobilisten zich wel aan de maximumsnelheid houdt en gaat de komende tijd de controles voortzetten.

Snelheidscontroles op verzoek buurtbewoners Vanaf 16 maart worden op de Weerlaan, Meerlaan, Weeresteinstraat, van den Endelaan, Wilhelminalaan, Beeklaan en de Hillinnenweg extra verkeerscontroles uitgevoerd. Buurtbewoners hebben in het verleden aangegeven zich verkeersonveilig te voelen op die locaties. Politie Hollands Midden heeft het snelheidsgedrag op die locaties onderzocht, zodat er gerichte controles uitgevoerd kunnen worden. Naast snelheid wordt ook op andere overtredingen gecontroleerd.

Politie Hollands Midden hoopt met de controles de verkeersveiligheid te verbeteren en de burgers een veiliger gevoel te geven op straat. Indien u zich ook wel eens onveilig voelt, kunt u dit doorgeven bij uw wijkagent of bij uw gemeente.

Hillegom Aanrijding tussen auto en bromfiets Een 17 jarige bromfietser uit Hillegom en een 48 jarige automobiliste uit De Zilk zijn maandag 16 maart gewond geraakt nadat zij op de Hoofdstraat een aanrijding met elkaar hadden gehad. Beiden werden in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp behandeld aan verwondingen aan arm en hoofd. Zij konden daarna het ziekenhuis weer verlaten. Het ongeval ontstond toen de automobiliste uit parkeerstand wegreed en keerde. De bromfietser reed daarop in de flank van de auto. Vermoedelijk heeft het dragen van een helm erger letsel bij de bromfietser voorkomen. Getuigen spreken er namelijk over dat hij met zijn hoofd door de zijruit van de auto sloeg.

Noordwijk Zelfdoding door aanrijding Een 17 jarige Leidenaar is maandagavond 16 maart om het leven gekomen door een éénzijdige aanrijding op de provincialeweg N206. Uit informatie blijkt dat het om een zelfdoding gaat. Een agent trof even voor 23.30 uur in de richting van Katwijk ter hoogte van de viaduct Beeklaan een voertuig met de jongen aan. De jongen die tegen de pilaar gereden was overleed aan zijn verwondingen.

Gouda Vrouw beroofd van geld Twee blanke mannen van ongeveer 18 jaar, beiden in donkere kleding, hebben maandag 16 maart even na 23.30 uur een 46 jarige vrouw uit Gouda beroofd van haar geld. De vrouw fietste over de Ridder van Catsweg toen zij ter hoogte van de bushalte bij de flat 'Ridderspoor' twee jongens zag staan. Toen de vrouw wilde passeren werd haar fiets vastgepakt. Nadat ze zich staande wist te houden werd ze beetgepakt waardoor ze viel. Onder bedreiging van een steekvoorwerp eisten ze geld. De vrouw gaf een bedrag en de twee blonde mannen renden weg in de richting van het Albert Plesmanplein. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Katwijk Kind gewond na aanrijding met auto Een 3 jarig meisje uit Katwijk is maandag 16 maart rond 17.35 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijnstraat. Het meisje stapte uit een auto en rende de weg op waar zij werd geraakt door een 47 jarige automobilist uit Katwijk. Met een hoofdwond werd zij overgebracht naar het LUMC.

Leiderdorp Bewoner betrapt jongens op vernielingen Een bewoner van de Muzenlaan heeft zaterdag 14 maart rond 01.30 uur twee jongens uit Leiderdorp van 19 en 22 jaar betrapt toen zij planten uit zijn tuin trokken en bloempotten verzetten. De man was alert na recente vernielingen in de omgeving aan vooral auto's en meerdere kleine vernielingen in zijn voor en achtertuin en postte met succes op de vernielers. De mannen werden door de politie aangehouden en bekenden enkele keren planten uit man's z tuin te hebben getrokken, maar niet verantwoordelijk te zijn voor andere vernielingen in de buurt. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie let op verkeersgedrag Stolwijkersluis Sinds enige tijd voert het politieteam Gouda onopvallend controles uit bij de verkeerslichten op de Stolwijkersluis. De controles zijn gericht op het rijden door het rode licht en het wisselen van rijstrook waar dit niet is toegestaan. Vooral het laatste is een grote bron van ergernis bij de overige bestuurders omdat zo de file, die er iedere ochtend staat, wordt omzeild. De controle's vinden plaats zowel in de ochtend als avondspits. Voor het rijden door rood licht en het niet volgen van de rijrichting zoals aangegeven in het voorsorteervak en het overschrijden van de doorgetrokken streep staat elk een boete van 150,-- euro.

------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------