Gemeente Oldebroek


Impressieverslag dorpsgesprek Noordeinde

Vorige week gaven burgemeester en wethouders het startschot voor een nieuwe ronde dorpsgesprekken. Dat deden zij op 10 maart met het bezoeken van Noordeinde. Na het welkom door burgemeester Zielhuis vertelde dorpscontactambtenaar Frans Hoogenraad over de ontwikkelingen in het dorp, zoals de verkoop van de woningbouwkavels, de aanleg van het fietspad van Elburg naar Kampen en het bestemmingsplan voor het buitengebied.

Dienstverlening
Marten Muller, werkzaam bij de gemeente, vertelde over de dienstverlening. Hij gaf daarbij uitleg over de verschillende manieren waarop inwoners contact kunnen hebben met de gemeente en wat de gemeente doet om die dienstverlening te verbeteren. Ook vertelde hij over het publieksonderzoek Waarstaatjegemeente.nl waarin burgers de dienstverlening van de gemeente Oldebroek beoordelen met een 7,2.

Belangen Gemeenschap Noordeinde
Hans van de Wetering, voorzitter van Belangen Gemeenschap Noordeinde, legde uit wat BGN doet voor het dorp. BGN wil in het clubhuis voor de jeugd zorgen voor extra voorzieningen. Ook heeft het bestuur een ´pimp up´plan gemaakt voor het dorpshuis. Door ´t Noorderhuukien gezelliger te maken, moet het aantrekkelijker worden om naar het dorpshuis te komen. Voor de uitvoering van het plan wil de provincie subsidie geven, op voorwaarde dat de gemeente ook meebetaalt.

Vragenronde
Na de pauze volgde de vragenronde aan het college. Burgemeester Zielhuis benadrukte dat het gemeentehuis niet wordt uitgebreid, maar dat het 30 jaar oude gebouw toe is aan groot onderhoud. Wethouder Veldhoen beloofde dat de gemeente binnen twee jaar met een oplossing komt voor de verwerking van snoeihout uit het buitengebied. Wethouder Maat beantwoordde vragen over het realiseren van een Bed & Breakfast in Noordeinde. Hij legde uit dat de gemeente het toerisme in Noordeinde op de kaart wil zetten, maar dat voor het beginnen van een Bed & Breakfastfaciliteit wel regels gelden. Ook beantwoordde het college vragen over onder meer de hondenbelasting, de hoogte van de grondprijzen in Noordeinde en generatiewoningen in het buitengebied.

Speerpunten politie
Wijkagent Marten Wiesenberg vertelde kort over de speerpunten van de politie. De politie besteedt in Noordeinde vooral aandacht aan verkeersovertredingen door de jeugd en snelheidscontroles. In 2008 gingen de meeste meldingen uit Noordeinde over loslopende dieren.

Verslag
Inwoners die het dorpsgesprek bijwoonden, krijgen een volledig verslag van de avond toegestuurd. Het verslag en de afsprakenlijst komen ook op www.oldebroek.nl.