Gemeente Lingewaard


Het jaar 2009 is het laatste jaar van de huidige BreedteSportImpuls. Nadruk ligt daarom op het structurele vervolg van acties die we uitzetten. We willen door een eenmalige impuls waardering laten blijken en aanzetten tot acties die passen binnen onze doelstellingen en die na deze impuls door geïnteresseerden zelfstandig voortgezet worden. Wij willen graag het gesprek aangaan met verenigingen en andere instellingen die goede ideeën hebben om mee te werken aan het behalen van de Breedtesportdoelen. Ideeën dienen uiterlijk 1 april bij de Breedtesport bekend te zijn!

De eenmalige impuls houdt het volgende in:

- Kans op eenmalige ondersteuning in 2009

- Tot uiterlijk 1 april 2009 de kans om met een idee* te komen
- Het idee moet passen binnen onze doelstellingen: het moet dan ook gaan om de ontwikkeling en uitvoering van lokale activiteiten (niet beroepsmatig of op topsportniveau) die leiden tot minimaal 2 duurzame resultaten op het gebied van:

* toename sportdeelname

* samenwerking met lokale (sport)organisaties
* verbetering kwaliteit sportaanbod

* versterking sportinfrastructuur

* versterking van sportverenigingen met oog op hun maatschappelijke functie

* stimulering van een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond scholen voor alle leerlingen

* inzet van sport voor de naschoolse opvang en de wijk.

De volgende onderwerpen moeten concreet omschreven worden:
* Wat houdt het idee/plan in?

* Welke door ons gewenste resultaten worden nagestreefd?
* Op welke wijze wordt ondersteuning verwacht van de Breedtsport (financiën, menskracht, middelen)?


- Dan in gesprek gaan hierover en wij kijken wat we samen kunnen bereiken (zo mogelijk middels een prestatieafspraak). Dit is afhankelijk van het aantal en soort verzoeken en de beslissing is aan de Breedtesport.


* We denken bijvoorbeeld aan: organisatie scholentoernooi, stimuleren van bepaalde doelgroepen (aangepast sporten, jeugd, ouderen), samenwerking met wijkplatforms, samenwerking tussen verenigingen.

Neem voor meer informatie contact op met de Breedtesport: e-mail breedtesport@lingewaard.nl of telefoonnummer 026-3260250 (best bereikbaar op dinsdag en donderdag).