Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 17-03-2009

Boze sportleraar

NIEUWEGEIN Een sportleraar werd op maandagavond 15 maart erg boos op enkele baldadige meisjes. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Aan het begin van de avond werd in een school in Nieuwegein een sportles gegeven. Bij de school waren twee meisjes van 13 jaar uit Nieuwegein en drie jongens aan het spelen. Uit baldadigheid bonsden zij rond 19.20 uur tegen de ramen van het lokaal waar de sportles werd gegeven, renden weg en verstopten zich. Dit herhaalden zij vervolgens enkele malen. Toen zij rond 19.40 uur hetzelfde geintje voor de zoveelste keer uithaalden, kwam de sportleraar plotseling naar buiten. Hij wist de twee meisjes in de kladden te grijpen. Daarbij werden beiden bij hun haren beetgepakt en zij kregen enkele klappen en schoppen.

De drie jongens renden de school in en waarschuwden de directrice. Toen zij naar buiten kwam, liet de sportleraar los en ging het gebouw binnen. De ouders van de meisjes kwamen ter plaatse en ook de politie werd gewaarschuwd. De meisjes deden aangifte van mishandeling. Daarop werd de sportleraar, een 43-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De meisjes liepen licht letsel aan onder andere hun hoofd op.