Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 17-03-2009

Hennep en woninginbraak

UTRECHT - De politie heeft op vrijdagavond 13 maart vijf mannen aan de Tanhauserdreef aangehouden op verdenking van woninginbraak en overtreding van de Opiumwet.

Na een melding van een alerte burger gingen agenten poolshoogte nemen op de Tannhauserdreef. Hier zou een aantal personen bezig zijn in te breken in een woning in een flatgebouw aan de Tannhauserdreef. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat het slot van de woning geforceerd was, bovendien roken zij een sterke henneplucht. Binnen in de woning troffen zij een in werking zijnde hennepplantage aan.

Andere agenten die ook ter plaatse kwamen, zagen meerdere personen over de galerij rennen in de richting van de Arnodreef. Zij konden twee mannen van 25 en 16 jaar afkomstig uit Utrecht aanhouden. Vervolgens zagen zij dat er een aantal personen een woning op de galerij invluchtte. Agenten betraden hierop de woning en hielden alle verdachten aan voor woninginbraak en overtreding van de Opiumwet. Het betrof drie mannen van 25, 23 en 16 jaar afkomstig uit Vianen en Utrecht.

Getuigenoproep

De politie heeft deze woninginbraak nog in onderzoek en zoekt getuigen die mogelijk iets hebben gezien dan wel op een andere manier meer informatie kunnen verschaffen. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook anoniem via het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond op de Nobelstraat een man aangehouden omdat hij een inbraak had gepleegd.

Door getuigen werd rond 19.50 uur naar de politie gebeld omdat men gezien had dat een man een inbraak in een bedrijf aan het Jansveld had gepleegd. Diverse getuigen gaven de politie door waar de man naar toe gelopen was. Agenten zagen de man, aan de hand het opgegeven signalement, op de Nobelstraat lopen. De 21-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Jagerskade vond maandagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 22-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 19.20 uur over de loopbrug tussen de Anton Geesinkstraat en de Jagerskade. Uit tegenovergestelde richting kwam een scooter met twee personen aanrijden. In het voorbij rijden trok de passagier de tas van de schouder van de vrouw. Het slachtoffer zag kans haar tas nog even vast te houden maar moest uiteindelijk loslaten. De twee verdachten reden hierna hard weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Opvallend was dat de passagier een babyblauwe helm op zijn hoofd had. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van te bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.